Teemu Suninen ajoi podiumille Sardiniassa – rallin voittoon nousi yllätysnimi

Hyundain Dani Sordo nousi voittoon Sardinian MM-rallissa dramaattisen lopun jälkeen. Fordin suomalaiskuski Teemu Suninen oli lopulta toinen ja Hyundain Andreas Mikkelsen täydensi kärkikolmikon.

Ott Tänak oli jo matkalla kolmanteen peräkkäiseen voittoon, mutta virolaisen selvä johto suli päätöspätkällä tulleeseen ajovirheeseen.

Toyota-kuski tippui lopulta viidenneksi, mutta syrjäytti siitä huolimatta Sebastien Ogierin MM-sarjan kärkipaikalla. Ogierin saldoksi Sardiniasta jäi ainoastaan neljä power stage -pistettä.

Kokeneelle Sordolle voitto oli ensimmäinen sitten vuoden 2013. Kausi on ollut espanjalaiselle vaikea, sillä hän on majaillut tähän päivään saakka sarjan hännillä.

13,7 sekunnin päähän Sordosta jäänyt Teemu Suninen ajoi uransa parhaan sijoituksen WRC-autolla sijoittuen toiseksi. Epäonnea sisältäneen alkukauden jälkeen Suninen on parantanut roimasti, sillä Portugalista tuli kaksi viikkoa sitten neljäs sija ja sitä ennen Chilestä viides sija.

Podiumille Suninen pääsi astelemaan toisen kerran urallaan. Viime kaudella hän ajoi Portugalissa kolmanneksi.

Jari-Matti Latvalalle viikonloppu oli jälleen pettymyksen täyteinen. Toyota-kuski käväisi rallin kärjessä perjantaina, mutta kaatoi autonsa vielä saman päivän aikana. Power stagelta Latvalan käsiin jäi kuitenkin kaksi pistettä.

Citroenin Esapekka Lapille viikonloppu ei myöskään tarjonnut hurraa-huutoja. Hän jäi rallissa seitsemänneksi.

WRC2 Pro -luokassa ajava Kalle Rovanperä nappasi kolmannen peräkkäisen luokkavoiton. Eroa toiseen Skoda-kuljettajaan Jan Kopeckyyn tuli lähes 25 sekuntia.

Seuraavaksi MM-rallia ajetaan Suomen maaperällä elokuun alussa.