Scroll Top

Latvala – Jyväskylän uusi valtias

Latvalalan ja Anttilan shamppanjat

Jyväskylän MM-ralli tuli päätökseen, kun Jari-Matti Latvala ylitti voittajana maalilinjan Myhinpään erikoiskokeen jälkeen. Latvala nappasi voittonsa peräti 13.7 sekunnin erolla Sebastien Ogieriin. Miehelle kotikilpailun voitto oli hänen uransa kolmas ja nousi sellaisten legendojen kuin Simo Lampinen ja Juha Kankkunen rinnalle.

Iloinen Latvala heilutti Suomen lippua voiton kunniaksi. Kuva: Hannu Kumpulainen
Iloinen Latvala heilutti Suomen lippua voiton kunniaksi. Kuva: Hannu Kumpulainen

– Kyllä se on kova juttu. Juhakin on nelinkertainen rallin maailmanmestari ja kolminkertainen Jyväskylän voittaja. On päästy sen kanssa samoille viivoille voitoissa, että nyt täytyy sitten niitä mestaruuksia alkaa metsästämään, kun on päästy samalle viivalle voitoissa, Latvala naurahtaa.

Jo rallien ensimmäisinä päivinä nähtiin rennon oloinen Latvala ja rentous säilyi aina maaliin asti. Paviljonkiin saapui äärettömän iloinen voittaja, joka otti ensimmäisenä autosta noustuaan syleilyynsä tiedottajansa Marc Hechtin. Kauden paras kisa oli takana ja voitto taskussa lämmitti miestä valtavasti.

– Nyt lähdettiin ajamaan vain voitosta. Mulla on ollut niin vaikea kausi, että tämä korvaa paljon. Nälkää on paljon, mutta pitää vain muistaa pitää kontrolli, että ei karkaa se ajaminen yli, Latvala totesi.

Latvala teki paljon töitä ennen Jyväskylän viikonloppua ja tullessaan Jyväskylään, hän tiesi löytäneensä niitä juttuja, joilla taistella voitosta. Jo torstain lehdistötilaisuudessa tuurilainen oli rauhallisen rento ja luottavainen.

– Ennen kilpailua oli paljon asioita, mitä sain ratkaistua ja mielestäni löytänyt niihin ongelmiin vastauksia. Nyt on hyvä tunne, että tämä lähtee tästä aukeamaan, Latvala kiteytti.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.