Scroll Top

Jesper Bratt – kolmessa pelissä tuntemattomasta tutuksi

Jesper Bratt

Embed from Getty Images

New Jersey Devilsin nuori laituri Jesper Bratt on aloittanut tulokaskautensa NHL:ssä hyvin vahvasti ja jättänyt toistaiseksi varjoon muun muassa seurakaverinsa, viime kesän ykkösvarauksen, Nico Hischierin.

19-vuotias Bratt on Devilsin toissakesän 6. kierroksen varaus. Brattin nostaminen NHL-miehistöön täksi kaudeksi oli todellinen yllätys, sillä vielä viime kaudella Bratt pelasi AIK:n paidassa Ruotsin Allsvenskanissa, vasta maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Devils porskuttaa kolmen pelin jälkeen Itäisen konferenssin piikkipaikalla ja ruotsalaishyökkääjä on takonut näihin kolmeen peliin tehopisteet 3+3=6, mikä oikeuttaa koko liigan pistepörssin jaetulle seitsemännelle sijalle sekä tulokkaiden pistepörssin kärkipaikalle. Bratt on siis tehnyt kolmeen peliin jo puolet koko viime kauden yhteismaalimäärästään (6). Ja tuolloin kyseessä oli Allsvenskan, nyt maailman kovin jääkiekkoliiga.

Brattin lisäksi neljä aktiivipelaajaa on pystynyt samaan temppuun eli tehtailemaan viisi pistettä kahteen ensimmäiseen NHL-peliin. Kyseiset pelurit ovat Radim Vrbata, Brent Seabrook, Anze Kopitar sekä Vladimir Tarasenko. 

Mikäli Bratt pystyy pitämään tasoaan yllä eikä kyseessä ollut vain hetkellinen suonenveto, on Devils löytänyt itselleen kuudennelta kierrokselta todellisen helmen ja tulevaisuuden nimen.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.