Scroll Top

Yön NHL-kierroksella nähtiin suomalaisshow

Lauantain ja sunnuntain välisen yön NHL-kierroksella nähtiin runsaasti suomalaisväriä maali-, syöttö-, ja torjuntatilastoissa.

Embed from Getty Images

Ahon ensimmäinen NHL-maali näki vihdoin päivänvalon.

Carolina Hurricanesin suomalaisduo Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen oli yön ja aamun puhutuin juttu kiekkoihmisten keskuudessa. He iskivät nimittäin yhteensä seitsemän pistettä Washington Capitalsia vastaan pelatussa ottelussa. Aho avasi NHL-uransa maalitilin heti kunnolla iskien kaksi kertaa kiekon verkkoon. Hän saalisti myös yhden syöttöpisteen. Teräväinen puolestaan taituroi tehot 1+3 Carolinan 1-5 voitossa.

NHL-kierrokselta saatiin myös toinen suomalaisnimi, joka avasi maalitilinsä rapakon takana. Hän oli Columbuksen Markus Nutivaara. Mies sai kunnian viimeistellä sinitakkien kuudennen maalin joukkuekaveri Cam Atkinsonin hienosta esityöstä.

Mikael Granlund teki kauden kolmannen maalinsa, joka ei kuitenkaan riittänyt viemään Minnesota Wildiä voittoon asti. Mikko Koivu sai syöttöpisteen Granlundin maaliin.

Pekka Rinne torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä Nashville Predatorsin kaataessa vaisun Anaheim Ducksin tylysti 5-0. Marraskuu on ollut tähän asti Rinteelle erinomainen kuukausi. Miehen torjuntaprosentti kuuden pelin jälkeen hipoo 96 prosenttia ja päästettyjen maalien keskiarvo on 1,14.

Embed from Getty Images

Rinteen maaginen marraskuu sai jatkoa.

Toinenkin suomalaisvahti jatkoi mainiota virettään. Tuukka Rask torjui Arizona Coyotesia vastaan pelatussa ottelussa 31 kertaa ja mies valittiin ottelun ykköstähdeksi. Raskin saldo kymmenestä ottelusta on yhdeksän voittoa ja kaksi nollapeliä.

Yön NHL-tulokset kokonaisuudessaan:

Carolina – Washington 5-1 (CAR: Aho 2+1, Teräväinen 1+3)

Columbus – St. Louis 8-4 (CBJ: Nutivaara 1+0. STL: Lehterä 0+1)

Florida – NY Islanders (FLO: Barkov 0+1)

Montreal – Detroit 5-0

New Jersey – Buffalo 4-2

Philadelphia Minnesota 3-2 (MIN: Granlund 1+0, Koivu 0+1)

Pittsburgh – Toronto 4-1

Tampa Bay – San Jose 1-3 (SJ: Donskoi 0+1)

Arizona – Boston 1-2 (BOS: 31/32 torjuntaa)

Nashville – Anaheim 5-0 (NSH: Rinne 27/27 torjuntaa)

Calgary – NY Rangers 1-4

 

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.