Washington joutui jälleen pettymään – Anaheim päihitti Edmontonin

Anaheim Ducks marssi viime yönä toista kertaa kolmen vuoden sisään konferenssin finaaleihin, tällä kertaa päihittämällä nuoren Edmonton Oilersin joukkueen 2-1 sarjan seitsemännessä pelissä. Vierasjoukkue aloitti maalinteon heti pelin alussa Drake Gaggiulan johdolla, mutta tuo johto kuivi toisessa erässä Andrew Coglianon tasatessa puntit. Anaheimin 2-1 -johtomaali nähtiin viimeisessä erässä suomalaispuolustaja Sami Vatasen syöttäessä irtokiekon Nick Ritchielle, joka ei omasta paikastaan erehtynyt. Anaheim kohtaa kolmannella kierroksella Pekka Rinteen johtaman Nashville Predatorsin, joka eteni ensimmäistä kertaa seuran historiassa konferenssin finaalivaiheeseen asti kaatamalla aiemmin St. Louisin. Edmontonin joukkueelle on kuitenkin tappiosta huolimatta nostettava hattua korkealle ilmaan. Joukkue, joka on viimeiset vuodet kyntänyt syvissä vesissä, teki nyt uuden tulemisen ja tekee sen varmasti paremmin vielä ensi vuonna. Kapteeni Connor McDavidin johdolla Edmonton tulee taistelemaan lähivuosina toden teolla Stanley Cupista.

Numero #37 oli juhlittu sankari Anaheimissa seitsemännen pelin jälkeen.

Washingtonissa tahkottiin niin ikään sarjan seitsemäs peli, kun Capitals oli noussut 3-1 tappioasemasta jo 3-3 tasatilanteeseen viime kauden mestaria Pittsburgh Penguinsia vastaan. Vasta toista kauttaan NHL:ssä pelaava 25-vuotias Bryan Rust avasi vierasjoukkue Pittsburghin maalihanat toisessa erässä. Rust, joka on molempina kausinaan taalaliigassa päässyt pelaamaan pudotuspelejä, oli Penguinsille jo viime kaudella niin sanottu pudotuspelien ”musta hevonen”. Hän on nimittäin viimeistellyt 12 pudotuspelisarjan ratkaisevassa ottelussa peräti 8 maalia ja onnistui siis jälleen. 44 minuutin kohdalla Patric Hörnqvist lisäsi vierasjoukkueen johtoa 2-0:aan ja nuo lukemat säilyivät aina pelin loppuun saakka. Penguinsin itäisen konferenssin finaalipaikka on siinä mielessä kova juttu, että joukkueelta puuttui koko Capitals-sarjan ajan ykkösmaalivahti Matt Murray sekä ykköspakki Kris Letang. Lisäksi se menetti kuudennessa pelissä Trevor Daleyn sekä Carl Hagelinin. Voidaan siis puhua jo henkisesti aivan huippuluokan joukkueesta. Penguins kohtaa seuraavaksi kuluvan kauden yllättäjäjoukkueen Ottawa Senatorsin.

Bryan Rust tekee jälleen kovaa tulosta kauden tärkeimmissä peleissä.