Michael Phelps historialliseen voittoon 200m sekauinnissa

rio-og-2016

Uinneissa illalla oli ohjelmassa tutusti neljä finaalia, joista odotetuin oli miesten 200m sekauinti, josta odotettiin tutun kaksikon Michael Phelpsin ja Ryan Lochten taistelua. Muut finaalit olivat naisten 200m rintauinti, miesten 200m selkäuinti ja naisten 100m vapaauinti. Iltapäivällä oli alkueriä, jossa oli mukana Ari-Pekka Liukkonen 50m vapaauinnissa, mutta hän ei päässyt välieriin ollen alkuerien 23 ajalla 22,25.

Illan ensimmäisessä finaalissa naisten 200m rintauinnin vei Japanin Rie Kaneto ajalla 2,20,30. Toiseksi tuli Venäjän Yulia Efimova 2,21,97 ajalla ja kolmanneksi Kiinan Shi Jinglin ajalla 2,22,28. Miesten 200m selkäuinti todella tasainen. Voiton vei USA:n Ryan Murphy, joka vei myös 100m selkäuinnin. Voittoaika oli 1,53,62. Toiseksi tuli Australian Mitchell Larkin 1,53,96 ajalla ja kolmas oli Ebgeni Rylov ajalla 1,53,97.

Illan odotetuimmasta finaalista miesten 200m sekauinnista tuli yhden kaikkien aikojen urheilijan Michael Phelpsin show. Phelps voitti historiallisesti neljännen kerran peräkkäin kultaa 200m sekauinnissa ylivoimaisella esityksellä ajalla 1,54,66. Tämä oli Phelpsin uran 22 olympiakulta. Toiseksi tullut Japanin Kosuke Hagino hävisi lähes kaksi sekuntia ajalla 1,56,61 ja kolmas oli hieman yllättäen Kiinan Wang Shun ajalla 1,57,05. Moni odotti Ryan Lochten haastavan Phelpsin, mutta hän jäi viidenneksi.

Viimeisessä finaalissa naisten 100m vapaauinnista odotettiin Cate Campbellin voittoa, mutta hän jäi peräti kuudenneksi vaikka johti 50m kohdalla. Kisan voitto lopulta jaettiin USA:n Simone Manuelin ja vasta 16-vuotiaan Kanadan Penny Oleksiakille 52,70 ajalla ja pronssi meni Ruotsin Sarah Sjöströmille, jolle tämä oli kisojen kolmas mitali. Aiemmin on tullut 100m perhosessa kultaa ja 200m vapaauinnissa hopeaa.

Huomenna ohjelmassa tutusti neljä finaalia miesten 200m perhonen ja miesten 50m vapaauinti.