Scroll Top

Rio 2016 taitouinti – balettia vedessä

image

Taitouinnissa kilpaillaan kahdessa sarjassa. Naisten duetossa 14-16.8.2016 ja naisten joukkuekilpailussa 18-19. elokuuta. Taitouinti, tuo vetten baletti, on ollut olympialaisten ohjelmassa vuoden 1984 Los Angelesin kisoista lähtien.

Embed from Getty Images

Kilpailussa urheilijoita arvioidaan kolmella kriteerillä: toteutus, vaikeustaso ja taiteellinen vaikutelma, mikä pitää sisällään koreografian ja musiikin tulkinnan. Duetoissa esityksen kesto voi vaihdella 2:20 minuutista kolmeen minuuttiin ja joukkuekilpailussa 2:50 minuutista neljään minuuttiin.

Esityksen aikana urheilijat eivät saa käyttää altaan pohjaa itse tai joukkuekaveria auttaakseen. Altaissa on äänentoistojärjestelmä, jotta kilpailijat voivat seurata koreografiansa musiikkia. Joukkuekilpailussa jokaisella maalla on oltava yhdeksän urheilijaa, mutta vain kahdeksan näistä saa osallistua kisaan. Bikinit ovat valitettavasti kiellettyjä, mutta sen sijaan kilpailjat pitävät nenässään klippiä estääkseen veden pääsyn sieraimiin.

Mitalien kohtalo ratkeaa tuomareiden antamien pisteiden perusteella. Taitouinti on todella katsomisen arvoinen laji, sillä se yhdistelee tanssia ja uintia täydellisesti ajoitettuna, kauniin rytmisinä liikkeinä, mikä vaatii myös valtavasti kehon hallintaa sekä kapasiteettia keuhkoilta.

Taitouinti on perinteisesti ollut venäläisten dominoima laji. Mitalitaulukon kärjessä on Anastasia Davydova viidellä kultamitalilllaan. Svetlana Romashina puolestaan on voittanut kolme olympiakultaa, 26-vuotiaana hän osallistuu myös Rion kisoihin. Tuleeko sieltä neljäs?

 

Lähde: www.rio2016.com

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.