Björgen ja Sundby ylivoimaisiin voittoon Otepäässä – Niskanen parhaana suomalaisena toinen

Viron Otepäässä kisattiin sunnuntaina väliaikalähtökilpailut perinteisellä hiihtotavalla. Naisilla matka oli 10 kilometriä ja miehillä 15.

Naisissa voiton vie Marit Björgen. Norjalainen oli kilpailussa täysin ylivoimainen. Björgen oli alusta asti selkeästi ykkönen eikä muut pystyneet haastamaan missään vaiheessa kunnolla. Toiseksi tullut Ruotsin Charlotte Kalla jäi Björgenistä 26,5 sekuntia ja kolmannen sijan napannut Heidi Weng jäi voittajasta lähes minuutin.

Paras suomalainen oli Krista Pärmäkoski ollen kisan kuudes. Pärmäkoski teki nousujohteista kisaa heikon alun jälkeen. Kilpailun suurin yllätäjä suomalaisista oli Johanna Matintalo ollen upeasti 12. Matintalo kilpailu nuorempana myös yleisurheilussa, mutta alkoi viime vuonna panostaa hiihtoon. Muista suomalaisista Kerttu Niskanen oli 14, Aino-Kaisa Saarinen 15, Laura Mononen 17 ja Anne Kyllönen 30.

Myös miehissä voitto meni Norjalle. Kisan ylivoimainen ykkönen oli Martin Johnsrud Sundby jättäen muut yli 30 sekunnin erolla muita. Toiseksi tuli hyvällä hiihdolla Iivo Niskanen ja kolmanneksi Sudbyn maanmies Hans Christer Holund.

Muista suomalaisista myös Matti Heikkinen pääsi hyville sijoille ollen viides, Sami Jauhojärvi jäi pieneksi pettymykseksi sijalle 20, Ville Nousiainen oli 23, Lari Lehtonen 24 ja Perttu Hyvärinen 27.

Nämä olivat viimeiset kisat maailmancupissa ennen ensi viikon torstaina alkavia Lahden MM-kisoja. Kisojen jälkeen maailmancup kausi jatkuu maaliskuussa Drammenissa, Norjassa.