Scroll Top

Wimbledon – naisten kaksinpeli

Wimbledon

Naisten osalta kärkikymmenikkö ja mahdollisuudet näyttävät tältä.

1.       Serena Williams lähtee jälleen suurimpana suosikkina turnaukseen. Kaikki tietävät kuinka ylivoimainen hän parhaimmillaan on. Williamsin heikkous on otteluun lähteminen. Johtuuko sitten lämmittelystä vai alkaako jo ikä painaa, kun ensimmäisen erän tappioita tulee jatkuvalla syötöllä. Niin vain hän tapaa kääntää ottelut voitoikseen. Viisi kertaa Wimbledonin nurmikot vallannut jenkki kärsi viime kaudella yllätyshäviön Alizé Cornetille jo kolmannella kierroksella. Vaikka hän voittajasuosikki onkin, ei se tälläkään kertaa tule helposti. Tämän vuoden saldo on murskaava 32-1.

2.       Hallitseva ja vuoden 2011 mestari Petra Kvitova on noussut rankingin toiselle sijalle. Vasenkätinen 182 senttinen tsekki käyttää pituuttaan ja kätisyyttään hyödykseen syötössä. Myös tehokkaat syötönpalautukset sekä aggressiivinen ja hyökkäävä pelityyli kuuluvat naisen arsenaaliin. Ruohoalusta soveltuu naiselle kuin nenä päähän ja hän tulee etenemään erittäin pitkälle tälläkin kertaa. Mestaruuskin on omissa käsissä.

3.       Heti Kvitovan kannoilla on Simona Halep. Hänen vuotensa on ollut myös vakuuttava. Birminghamin ruohoturnauksessa hän koki yhden todella heikon erän, kun Kristina Mladenovic nöyryytti häntä 6-0. Tuosta hän toipui, mutta ei onnistunut enää ottelua voittamaan. Romanialainen on noussut muutamassa vuodessa kirkkaimpien tähtien joukkoon ja hänet palkittiin kauden 2012-2013 päätteeksi WTA-kiertueen kehittyneimpänä pelaajana. Tuosta hän on kehittynyt edelleen ja pelaaminen vain paranee. Hän on aggressiivinen rajoja pommittava pelaaja, joka iskee vastahyökkäyksistä. Hän ei ole erityisen pitkä, vain 168 senttinen, joten hän häviää osalle pelaajista syötösää ja ulottuvuudessa.

4.       Maria Sharapova on kuten Serena Williams. Kaiken voittanut nainen oli vuosituhannen alkupuolella lähes voittamaton. Sitten tuli pieni suvantovaihe, mutta 2011 lähtien peli on jälleen kulkenut vanhalla tavalla. Sharapova kuuluu niihin pelaajiin, jotka ovat onnistuneet haastaneet Williamsin todella monta kertaa ja onnistunut hänet pari kertaa lyömäänkin. Näiden kahden väliset kamppailut ovat yleensä erittäin tasaisia ja yläkaavion pahin haastaja Williamsille tuleekin nimenomaan Sharapovasta.

5.       Hienoista suvantovaihetta pelaava Caroline Wozniacki on nuoresta iästään huolimatta kuulunut kärkipelaajiin jo kauan. Hän on saanut vastakkainasettelupareja Williamsista, Radwanskasta ja Sharapovasta. Williams ja Wozniacki ovat hyviä ystäviä, joten heidän kohtaamisissaan on hieman erikoinen asetelma. Ottelut ovat olleet loistavaa tennistä, mutta voitot ovat Williamsin hyväksi 10-1. Radwanskan kanssa hän on otellut 12 kertaa, joista voitot Wozniackille 8-4. Sharapova puolestaan johtaa keskinäisiä 6-4. Kokemusta kovista otteluista Wozniackilta siis löytyy, mutta nykyinen peliote ei vakuuta Wimbledonia ajatellen.

6.       Kokeneempi konkari Lucie Safarova nousi ensimmäistä kertaa top-10 pelaajaksi Roland Garrosin menestyksen myötä. Lujassa nosteessa oleva tsekki ei kuitenkaan ole kirkkaimpien voittajakandidaattien joukossa. Nelinpelin puolella hänellä on parempi mahdollisuus päästä pitkälle.

7.       Serbian Ana Ivanovic on pelannut heikon kauden, jos jätetään laskuista erinomainen pelaaminen Ranskan avoimissa. Edellinen ottelu Birminghamin nurmikoilla päättyi heti ensimmäisessä ottelussa karsijaa Michelle De Britoa vastaan. Muutoinkin voitot-tappiot 16-11 puoltavat rankingin alenemisen ja Wimbledonissa aikaisen putoamisen puolesta.

8.       Ekaterina Makarova voi olla hyvinkin yllätyskortti.  Nelinpelissä hän tulee menemään pitkälle ja kaksinpelissäkin voidaan odottaa paljon. Hänen koko kauden saldo on ihan mukava 18-10 ja tappiot ovat järjestään top-20 pelaajia vastaan. Yllätystappioita hänelle ei ole tullut. Alkukierroksilla perusvarma tekeminen pitäisi riittää ja kovien kohtaamisessa hänellä on saumat.

9.       Carla Suárez Navarro on takonut tällä kaudella todella paljon otteluja. 35-12 saldo kaksinpelissä ja 14-6 nelinpelissä. Ansaitusti nainen on top-10 ja tulee nousemaan tällä kaudella vielä ainakin pari pykälää. Pienikokoinen espanjalainen tekee valtavasti töitä kentällä ja käyttää naisille epätyypillistä yhden käden rystyä. Tämä onkin hänen lempilyöntinsä, joten normaali rystypuolelle paukuttaminen ei toimi häntä vastaan. Tämä on aiheuttanut todella monelle vastustajalle päänvaivaa, kun omat lyönnit on ollut tapana suunnata vastustajan rystylle. Suárez Navarron heikkous on ruohokenttä. Hän pitää erityisesti kovalla ja massalla pelaamisesta. Wimbledonissa hän on yltänyt kerran neljännelle kierrokselle. Tänä vuonna tuota ennätystä tullaan parantamaan.

10.   TOP-10 päättää Angelique Kerber. Saksalainen antoi myrskyvaroituksen voitettuaan Birminghamin turnauksen. Turnauskaavio ei ollut hänelle erityisen suotuisa, joten hän joutui ottelemaan montaa kovaa vastaan. Kaksi muutakin turnausvoittoa ja 30-12 tilastot kertovat nousukiidosta. Kerberin menestys Grand Slameissa on ollut laihaa. Wimbledonissa hänellä on taskussaan kuitenkin puolivälieräpaikka 2014 ja välieräpaikka 2012. Viime vuotinen saavutus voi hyvinkin olla toistettavissa nykykunnolla

Gamblersmedian veikkaus finalisteista on Kvitova-Sharapova.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.