Scroll Top

Kuopio saapui Salibandyliigaan voitokkaasti

Kuopion saapuminen Salibandyliigaan oli komea, kun nousija SB Welhot kaatoi debyytissään Kuopiohallissa Steelersin 10-6. Lauantain muut voittajat olivat Happee, SPV ja Westend Indians.

SB Welhot nousi Steelersiä vastaan avauserässä tappiolta 3-1-johtoon maalivahti Petri Leschin ja maalikehysten pysäyttäessä vieraiden parhaat paikat. Toisessa savolaiset naatiskelivat tilanteeksi jo 6-1, mutta Steelers kiri vielä päätösjaksolla lukemiin 7-6. Viimeisellä viisiminuuttisella Tuomas Rautiainen sekä kahdesti tyhjiin osunut Janne Pitkänen kuitenkin sinetöivät kotivoiton. Tuomas Rautiainen oli saldollaan 2+2 illan tehotaikuri.

Happee nappasi kauden toisen voittonsa kaataessaan kotonaan OLS:n 7-2. Jami Manninen oli neljällä maalisyötöllään iltapäivän hahmo ottelussa, jossa oululaiset sinnittelivät vielä toisella tauolla tilanteessa 3-2.

SalBa aloitti kautensa maukkaalla vierasvoitolla OLS:sta, mutta tänään oli SPV tyly vieras ja vei pisteet mukanaan Seinäjoelle lukemin 10-2. Peliveljien maaleista puolet taituroi ykkösviisikko, jossa Jari Hankkio laittoi 2+2 ja Mikko Kohonen kokosi 3+1 nousten urallaan jo 804 tehopisteeseen.

Illan iso draama nähtiin Tampereella, jossa Westend Indians nousi hurjalla loppukirillä 9-8-jatkoaikavoittoon Kooveesta. Uuden kotiareenansa avajaisia juhlinut Koovee karkasi kolmannen erän alussa jo 7-3-johtoon, mutta sitten alkoi tapahtua. Aaro Astala, Otto Lehkosuo ja uudelleen Astala kavensivat vuorollaan, ja tilanteessa 8-6 Indians veti maalivahtinsa penkille. Kuudella viittä vastaan Valtteri Kainulainen kavensi, ja 27 sekuntia ennen summeria Santeri Toropainen iski pelin tasoihin. Jatkoaikaa oli jäljellä 11 sekuntia, kun Teemu Venäläinen kruunasi ilman maalivahtia painaneiden espoolaisten juhlat laukomalla lisäpisteen Indiansille. Isäntien lohduksi jäivät yksi sarjapiste ja Perttu Koljosen tehot 2+3.

Salibandyliiga jatkuu sunnuntaina otteluilla SalBa – EräViikingit, LASB – SB Welhot ja OLS – Koovee.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.