Scroll Top

SM-liiga – Lukko saa vieraakseen SaiPan

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään kuuden ottelun kierros. Geen ennakossa suunnataan Raumalle, jossa viime otteluissa piristynyt kotijoukkue Lukko kohtaa loukkaantumisten kanssa taistelevan SaiPan. Viime kaudella joukkueiden keskinäisiä kohtaamisia hallitsi SaiPa, joka voitti neljästä kohtaamisesta peräti kolme.

 

Ennakkoasetelmat

Lukko

Lukon kausi lähti todella heikosti liikkeelle, mutta viime kamppailuissa joukkueen otteet ovat parantuneet. Lukko on voittanut neljästä viime ottelustaan kolme ja torstaina se kaatoi kotonaan JYP:n maalein 5-3.

Lukon peli yski pahasti ensimmäisillä kierroksilla ja joukkueella oli ongelmia niin puolustus kuin hyökkäyspelaamisen kanssa. Viime otteluissa Lukko on onnistunut todella hyvin maalinteossa ja neljään edelliseen otteluun joukkue on tehnyt yhteensä 16 maalia. Erityisesti Lukon ykköskenttä on ollut todella vahva ja torstain JYP voitossa se oli todella isossa roolissa, kun Janne Keränen saalisti tehot 1+2 ja Arttu Ilomäki antoi hyvää taustatukea tehden ottelussa kaksi maalia.

Puolustuspelin kanssa joukkueella riittää toki vielä tekemistä, mutta viime kierroksilla on ollut ilo huomata, että Lukon puolustukseen on noussut nuoria vastuunkantajia. Kiekollisessa roolissa esiin on noussut 23 -vuotias Roni Sevänen, joka on tehnyt kolmessa viime pelissä tehot 2+3 ja ollut todella iso palanen joukkueen puolustuksessa. Seväsen ohella puolustuksesta esiin on noussut myös Tarmo Reunanen, joka on pelannut alkukaudesta todella pirteästi ja ottanut vakiopaikan joukkueen puolustuksessa.

Embed from Getty Images

 

SaiPa

SaiPa aloitti kauden todella hyvin ja joukkue oli alkukierroksilla, jopa sarjan kärjessä. Tähän iltaan lähdettäessä SaiPalla on kaksi tappiota alla ja erityisesti maalinteko on tuottanut suurta tuskaa viime kierroksilla. Tosin tätä selittää osittain se, että SaiPa kärsii tällä hetkellä pahasta loukkaantumissumasta ja joukkueen hyökkäyksestä oli eilisessä TPS ottelussa sivussa peräti viisi tärkeää pelaajaa, kun Ville Koho, Anssi Löfman, Emil Oksanen, Elmeri Kaksonen ja Roy Radke katselivat ottelua kotisohvan puolelta.

Loukkaantumisista huolimatta SaiPa pelasi eilen kelvollisen ottelun ja erityisesti puolustus ja maalivahtipeli olivat hyvällä tasolla. SaiPa sai eilen tärkeän pelaajan puolustukseen, kun KHL:ssä meritoitunut Vladimir Denisov pelasi eilen ensimmäisen ottelunsa tällä kaudella. Denisovin panos on joukkueelle iso erityisesti puolustussuuntaan ja miehen vahvaa pelaamista tarvitaan myös tänään mikäli SaiPa haluaa pisteitä Raumalta saada.

Vaikka maalinteko tuottanut viime otteluissa tuskaa on SaiPan ylivoimapelaaminen ollut alkukaudesta hyvää ja prosenttien valossa se tällä hetkellä sarjan kolmanneksi parasta. SaiPan parhaimmistoa on alkukaudesta ollut Tyler Morley ja David Goodwin, mutta joukkue tarvitsee muitakin ratkaisijoita, jotta voitosta voidaan pelata illasta toiseen. Erityisesti viime kaudella loistaneelta Topi Nättiseltä odotetaan selvää tason nostoa. Nättinen on pelannut kuusi ottelua putkeen ilman tehoja, joten tänään olisi hyvä paikka laittaa tuo putki romukoppaan.

Embed from Getty Images

Arvio

Mielenkiintoinen ja tasainen peli luvassa johon kotijoukkue lähtee kuitenkin suosikkina. Avausmaalin merkitys on ottelussa iso ja erityisesti SaiPan kannalta olisi tärkeää, jos joukkue pääsisi alussa johtoon. Lukon materiaali ja itseluottamus ovat tällä hetkellä pykälän verran paremmalla tasolla, joten Gee veikkaa kotijoukkueelle niukkaa maalin voittoa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.