Scroll Top

MM-kisojen tiistain ohjelma

IAAF_TT

Yleisurheilun MM-kilpailujen viidentenä kisapäivänä ohjelmassa on viisi finaalia ja muutama karsinta/alkuerä ja välierä. Illan finaalit ovat miesten 400 metriä, 800 metriä, 3000 metrin esteet ja seiväs ja naisten keihäs. Tänään kisoissa ei nähdä yhtään suomalaista.

5. kisapäivän ohjelma

klo 21:20 Naisten Keihäs, finaali

klo 21:30, Naisten 200m, alkuerät

klo 21:35 Miesten Seiväs, finaali

klo 22:35 Naisten 400m aidat, välierät

klo 22:40 Naisten Kuula, karsinta

klo 23:10 Miesten 3000m esteet, finaali

klo 23:35 Miesten 800m, finaali

klo 23:50 Miesten 400m, finaali

 

Päivän odotetuimmat finaalit

Miesten 400m

Illan huipentaa odotettu miesten 400 metrin finaali. Yksi kisojen seuratuimmista ja mahdollisesti pian yleisurheilun ykköstähti Etelä-Afrikan Wayde Van Niekerk lähtee kisaan selkeänä suosikkina varsinkin, kun ykköshaastaja Botswanan Isaac Makwala sairasteli eilen eikä pystynyt osallistumaan 200 metrin alkueriin. Makwala on iso kysymysmerkki illan finaalissa. Onnistuuko Van Niekerk parantamaan omissa nimissään olevaa ME:tä 43,03 ja alittamaan ensimmäisenä 43 sekuntia?

 

Miesten Seiväs

Miesten seipäässä on monesti nähty kisojen parhaimpia ja jännittävimmistä kisoista ja samaa on odotettavista tästäkin finaalista. 2010-luvulla miesten seivästä hallinnut Ranskan Renaud Lavillenie jahtaa edelleen uransa ensimmäistä maailmanmestaruuttaan. Tällä kertaa Lavillenie ei lähdä suurimpana suosikkina vaikka hyppäsi vakuuttavasti karsinnassa. Suurin voittajasuosikki on Yhdysvaltojen Sam Kendricks, joka on kauden tilastoykkönen. Kendricksin ja Lavillenien lisäksi voittotaisteluun odotetaan puolalaiset Piotr Lisekiä ja Pawel Wojciechowskia ja Kanadan Shawn Barberia. Pystyykö teinisensaatio Ruotsin Armand Duplantis yllättämään kokeneemat hyppääjät? Kuinka moni ylittää 590 ja hätyytelläänkö maagista kuutta metriä? Tätä samalla näyttävää ja hurjannäköistä lajia kannattaa katsoa illalla.

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.