Vapaaottelu – Makwan Amirkhani otti loistavan voiton Tukholman UFC -illassa

Nyrkkeily Boxing Nyrkkeilyhanskat

Suomen Makwan Amirkhani teki voitokkaan paluun vapaaottelukehiin Tukholman UFC -illassa lauantaina, kun hän kukisti englannin Chris Fishgoldin kuristuksella kamppailun toisessa erässä.

Ottelu alkoi Amirkhanin osalta vahvasti ja hän hallitsi avauserää vieden britin kertaalleen mattoon, mutta tilanteesta ei kuitenkaan seurannut mitään vaarallista. Ottelu keskeytettiin ensimmäisessä erässä kertaalleen, kun suomalaisen peukalo osui Fishgoldin silmään ja tämä vaati lääkärintarkastuksen.

Kamppailun toinen erä oli pitkälti avauserän kaltainen ja mitään vaarallista ei nähty vaikka Fishgold saikin pystyottelussa yhden hyvän lyönnin perille. Myös toisessa erässä ottelu jouduttiin keskeyttämään, kun Amirkhanin potku osui brittiottelijaa nivusiin. Suomalainen selvisi tilanteesta onneksi ilman varoitusta. Erän lopussa nähtiin kamppailun ratkaisu. Ottelijat väänsivät matossa, jonka aikana Fishgold haki ensiksi giljotiinikuristusta, mutta tämän Amirkhani pystyi varsin helposti.puolustamaan. Tämän jälkeen Amirkhani haki bravuuri liikkeensä anakonda-kuristuksen ja saikin sen mukavasti kiinni.  Fishgold yritti vielä rimpuilla irti, mutta ei voinut lopulta muuta kuin taputtaa ja tuomari keskeytti ottelun toisessa erässä ajassa 4:25.

Voittonsa jälkeen suomalaisottelija oli todella riehakkaissa tunnelmissa, jonka lisäksi hän kiitti Ruotsia ja Tukholmaa saamastaan tuesta.

Tein, mitä sanoin tekeväni, Amirkhani kommentoi ottelun jälkeen TV-haastattelussa.

Kaikki minun painoluokassani, kuunnelkaa: Mr. Finland on valmis. Tämä on minun aikani, tulette kuulemaan Makwan Amirkhanista hän julisti ottelun jälkeen.

Voitto oli 30 -vuotiaan Amirkhanin uran viides UFC -kehissä, jonka lisäksi hän on kärsinyt yhden tappion. Edellisen kerran mies otteli UFC:ssa toukokuussa 2018, jolloin hän voitti USA:n Jason Knightin hajaäänituomiolla. Tämän illan voitto oli siis Amirkhanille toinen peräkkäinen ja se saattaa hyvinkin avata miehelle paikan kovempiin otteluihin.