Scroll Top

Tehottomuus Suomen vaivana

Gamblers MM Tshekki

Leijonat ovat pelanneet kaksi ottelua MM-kisoissa. Ensimmäinen oli USA:ta vastaan perjantaina ja toinen ottelu oli sunnuntaina Tanskaa vastaan. Molemmissa otteluissa oli hyvin havaittavissa yksi iso tekijä Leijonilla, heitä nimittäin vaivaa tehottomuus. Vaikka Tanskan verkkoon lopulta kolme maalia tehtiin, niin siitä huolimatta pelissä oli havaittavissa tehojen puutetta.

Toinen tekijä mikä on, on suoraviivaisuuden puuttuminen. Tanska-ottelussa oli havaittavissa hyvin, kun Juhamatti Aaltonen oli menossa maalille, niin hän päätti vielä näpräillä maalin taakse ja yritti vanhanaikaista, jolloin tilanne oli jo kuivunut kasaan. Hänellä olisi ollut mahdollisuus joko vetää suoraan maalille tai syöttää maalin edessä olevalle ketjukaverilleen, joka olisi saanut maalin tehtyä, ainakin todennäköisemmin.

Joonas Donskoilla oli tuhannen taalan paikka, mutta hänen vetonsa meni ylärimaan. Liigassa Donskoi olisi varmaan saanut siitä tilanteesta tehtyä maalin, mutta nyt nuorella pojalla näkyi kokemuksen puute MM-peleistä ja maali jäi syntymättä. Kysyä sopii, olisiko luontainen maalintekijä Olli Palola selviytynyt tuosta tilanteesta Donskoita paremmin? Itse luulen, että olisi, mutta toisaalta taas niiden perään, jotka kisoissa eivät ole, on turha haikailla.

Periaatteessahan kaikki on vielä mahdollista Suomen pelissä ja pelejä on jäljellä vielä paljon. Suurin ongelma on tehojen puute ja sille asialle pitää pystyä tekemään jotakin, muuten kisat jäävät liian lyhyiksi. Maalivahtiosasto toimi sunnuntaina hyvin, vaikka tanskalaiset eivät Pekka Rinnettä päässeet kovinkaan paljon testaamaan. Maalivahteihin ei Suomen peli tule kaatumaan, enkä usko että puolustukseenkaan. Nyt olisi syytä parantaa niitä tehoja ja erikoistilannepelaamista ennen kaikkea.

Suomi on päässyt kahdeksan kertaa yrittämään ylivoimaa, mutta kertaakaan silloin ei ole kiekko vielä mennyt vastustajan reppuun. Se on tilasto, johon on pakko tulla parannusta, jos mielii mestaruuden voittaa. Vertailun vuoksi mainittakoon, että kisojen paras ylivoimajoukkue Tshekki on käyttänyt puolet ylivoimatilaisuuksistaan ja iskenyt kymmenestä yrityksestä viisi osumaa. Alivoimalla Suomi ei ole päästänyt yhtään maalia. Jäähyjä Leijonat on saanut kolme (kakkosta).

Tänään Suomen urakka jatkuu, kun iltaottelussa vastaan tulee Norja. Norjalaiset pitivät USA:ta ahtaalla edellisessä ottelussa antaen heille vain tiukan 2-1 voiton. Norjaa ei voi aliarvioida ja Leijonien on ottelussa annettava parastaan. Peli alkaa kello 21:15.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.