Scroll Top

Superpesis – Joensuu haastaa Sotkamon

Superpesiksessä pelataan tänään neljän ottelun kierros. Illan ehdoton huippuottelu pelataan Joensuussa, kun viime aikoina hurjassa vireessä ollut Joensuun Maila kohtaa pesäpallon dynastian eli Sotkamon Jymyn. Kohtaaminen on joukkueiden välillä vasta kauden ensimmäinen, joten mielenkiintoista nähdä miten hyvin Joensuu pystyy haastamaan kiven kovan Sotkamon.

Ennakkoasetelmat

Joensuu aloitti tämän kauden nihkeästi eikä pelaaminen ollut todellakaan sitä luokkaa millä Sotkamon ja Vimpelin pystyy haastamaan. Onneksi joukkue teki kesäkuussa viisaan päätöksen ja siirsi Aleksi Rautiaisen jokeripelaajan paikalta takaisin pelaavaan yhdeksikköön. Rautiaisen tulo ulkokentälle rauhoitti selvästi Joensuun pelaamista ja voittoja sekä pisteitä on tullut mukavalla tahdilla. Joensuu on tällä hetkellä sarjassa kolmosena heti Vimpelin ja Sotkamon perässä.

Joensuu lähtee illan otteluun toki haastajana, mutta joukkueella on kaikki eväät horjuttaa Sotkamoa. Jokeri Juha Niemi on ollut hurjassa vireessä ja mies onkin lyönyt kolmessa viime ottelussa hurjat 12 juoksua. Joensuun kärki Kallio-Jussila-Kivinen on sarjan ehdotonta eliittiä, mutta sen on toimittava myös tiistaina mikäli joukkue haluaa voitosta taistella. Erityisesti ykkös-kakkos vaihdon pitää onnistua eikä turhia niin sanottuja takapaloja saisi tulla. Ulkopeli on kuitenkin Joensuulle se ratkaisevin asia illan ottelussa. Joukkueen pitää pystyä pitämään kolmostilanteet minimissään eikä räpylällä saa antaa ilmaisia juoksuja Sotkamon tasoista joukkuetta vastaan. Mikäli Joensuu pelaa samalla tasolla mitä on viime viikot pelannu on sillä mahdollisuus ottaa pisteet kovalta Sotkamolta.

Kuva: Wkimedia Commons, Mädsen
Kuva: Wkimedia Commons, Mädsen

Sotkamon Jymy on jälleen siinä tilanteessa, kun monta kertaa aikaisemminkin. Joukkue ei välttämättä taistele runkosarjan voitosta Vimpelin kanssa ja otteet ovat välillä aaltoilleet kauden aikana, mutta kun tosipelit syksyllä alkavat on joukkue jälleen enemmän kuin valmis taistelemaan mestaruudesta.

Sotkamo pelasi edellisen ottelun lauantaina ja joukkue antoi todella hyvän kuvan nykykunnostaan. Sotkamon ulkopeli ja sisäpeli olivat todella hyvin paketissa ja tilannetta tehtiin todella laadukkaalla sisäpelillä. Sotkamon kärki Korhonen-Piiponniemi on toiminut viime aikoina todella hyvin. Erityisesti numerolla kaksi pelaava supernopea Niilo Piiponniemi on ollut todella väkevässä kunnossa koko kauden ja on tällä hetkellä etenijätilaston kakkosena. Sotkamolla on myös ollut tällä kaudella lisäase, kun Roope Korhonen on pelannut jokerina. Korhonen on lyönyt miestä kotiin kovalla prosentilla pitkin kautta ja mies onkin lyöjätilaston kolmosena (1+71).

Vaikka Sotkamon sisäpelistä löytyykin laatua on kainuulaisten suurin vahvuus silti tiivis ja laadukas ulkopeli. Toni Kohonen johtaa orkesteria lukkarina ja sieppari Markus Tuikka on myös todella isossa roolissa etukentällä. Lisäksi Jymy sai takaisin loukkaantuneena olleen Antti Hartikaisen, jonka panos eritoten ulkopelissä on suuri. Mikäli Sotkamon ulkopeli on totutun tiivistä voi kainuulaiset ottaa rutiinilla niukan vierasvoiton.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.