TPS aloitti Salibandyliigan välierät heti jatkoaikaryöstöllä

TPS aloitti Salibandyliigan välierät maukkaasti hakemalla Seinäjoelta kotiedun, kun SPV kaatui 5-4 Juho Sorrin jatkoaikamaalilla. illan toisessa parissa mestari Classic otti kotonaan selvän 7–2-voiton Oilersista.

Seinäjoella SPV nousi TPS:n 26 minuutissa rakentamasta 1–3-johdosta tasoihin ja vielä päätöserän puolivälissä johtoon. Neljä ja puoli minuuttia ennen loppua TPS:n maailmanmestari Mikko Hautaniemi kuitenkin tasoitti ja siirsi ratkaisun jatkoajalle. Sitä ehdittiin pelata kaksi minuuttia ja 34 sekuntia ennen kuin Juho Sorri laukoi Ville Laineen syötöstä kotiedun Turkuun.

Tampereella Oilers karkasi toisessa erässä hetkeksi 0–2-johtoon, mutta jo ennen toista taukoa Classic oli kirinyt edelle. Päätösjakso olikin sitten kolme perättäistä mestaruutta vieneiden isäntien näytöstä, kun se kirjattiin Classicille selvästi 4-0. Classicin maaleista neljä teki tänään ykkösketju, jossa Eemeli Salin kirjautti tehot 2+1 ja Jussi Piha 2+0.

Loppuottelupaikka aukeaa neljällä voitolla. Toiset kohtaamiset ovat vuorossa perjantaina Espoossa ja Turussa.

Naisten Salibandyliigassa mestari SB-Pro varmisti ensimmäisenä paikkansa välierissä, kun se kolmas voitto Pelicans SB:stä tuli lukemin 6-4. PSS sen sijaan ei kyennyt käyttämään katkopaikkaansa, vaan Classic kavensi voitoiksi 2-1 voittamalla vieraissa 5-1. Sarjoissaan 2–1-johtoon siirtyivät Oulussa TPS:n 6-3 kaatanut SSRA ja Tampereella EräViikingit 6-5 lyönyt Koovee.

Taistelua jatkavissa pareissa pelataan ottelut TPS–SSRA, Classic–PSS ja EräViikingit–Koovee lauantaina.