Frenzel ylivoimaiseen voittoon Val di Fiemmessä – Herola kuudes

Yhdistetyn maailmancupkauden viides kisaviikonloppu on Val di Fiemmessä, Italiassa. Perjantaina oli viikonlopun ensimmäinen henkilökohtainen osakilpailu. Mäkiosuus käytiin HS 134 mäessä ja hiihto-osuus oli 10 kilometriä.

Kilpailun voiton vei maailmancupin kokonaistilanteessa ykkösenä oleva Eric Frenzel. Saksalainen oli mäkiosuuden jälkeen toisena. Frenzel sai edellä lähteneen Mario Seidlin kiinni n. kolmen kilometrin kohdalla ja jätti hänet seuraavassa nousussa. Sen jälkeen saksalainen sai tulla maaliin ylivoimaisena ykkösenä. Mäkiosuuden ykkönen Seidl tippui hiihto-osuudella sijalle 11. Sen sijaan seuraavista sijoista käytiin tiukka taistelu maaliin asti. Toiseksi tuli kovalla hiihdolla Frenzelin maanmies Johannes Rydzek ja kolmanneksi tuli Norjan Magnus Moan, joka lähti hiihtoladulle lähes samaa aikaa Rydzekin kanssa.

Suomalaisista paras oli Ilkka Herola. Hän oli mäkiosuuden 14. Herola oli hiihto-osuudella loppuun asti isossa porukassa, jossa taisteltiin palkintokorekesijoista. Herola oli lopulta kisan kuudes, joka on hänen kauden paras sijoistus. Muista suomalaisista Eero Hirvonen oli 18, Leevi Mutru 19 ja Arttu Mäkiaho 31.

Huomenna ohjelmassa on pariviesti/joukkuesprintti.