Scroll Top

Farah jälleen mestariksi vauhdikkaassa kympissä

IAAF_TT

Yleisurheilun MM-kilpailut alkoi Lontoossa perjantai-iltana. Avausapäivänä käytiin yksi finaali ja muutamat karsinnat. Illan aikana nähtiin kaksi suomalaista Arttu Pajulahti ja Minna Nikkanen.

Kumpikaan suomalainen ei saanut parastaan irti karsinnassa. Arvokisadebyytin tehneen Pajulahden parhaaksi pituudessa jäi 7,49, joka tuli avauskierroksella. Sillä hän jäi sijalle 29. Kokeneemmalta Nikkaselta odotettiin enemmän seipäästä, mutta hän jäi tulokseen 420, jolla oli karsinnan 20. Naisten seipään karsinnan isoin yllätys oli se, että Yhdysvaltojen Jennifer Suhr jäi ilman tulosta.

Kisojen ensimmäisessä finaalissa miesten 10 000 metrillä pidettiin todella kovaa vauhtia, sillä seitsemän alitti 27 minuuttia. Iso-Britannian Mo Farah huudatti kotiyleisöä jo kisan aikana ja lopulta kotiyleisö pääsi juhlimaan Farahin vietyä mestaruuden jälleen huimalla loppukirillään. Voittoaika oli 26,49,51, joka oli Farahin kovimpia voittoaikoja. Kisan aikana vauhtia pitänyt Ugandan Joshua Cheptegei tuli toiseksi ja Kenian Paul Tanui kolmanneksi.

Huomenna kisapäivä alkaa Suomen aikaa puoliltapäivin.

Embed from Getty Images

 

1. kisapäivän finaalien tulokset

Miehet 10 000m

1. Mo Farah  GBR  26,49,51

2. Joshua Cheptegei  UGA  26,49,94

3. Paul Tanui  KEN  26,50,60

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.