Nikkanen kuudes seiväsfinaalissa – Kilty mestariksi 60 metrillä

belgrade-sports-620x330

Yleisurheilun halli EM-kisoissa Belgradissa, Serbiassa oli ohjelmassa kymmenen finaalia, joista odotetuin oli miesten 60 metriä.

Miesten 60 metrillä mestaruus meni Iso-Britannian Richard Kiltylle ajalla 6,54. Harvinaisesti finaalissa nähtiin kolme ruotsalaista, joista paras oli pronssia napannut Austin Hamilton 6,63 ajalla. Hopea meni Slovakian Jan Volkolle 6,58 ajalla. Tshekin Pavel Maslak nappasi jälleen mestaruuden 400 mestaruuden ajalla 45,77 ja 1500 metrillä EM-kulta meni Puolan Marcin Lewandowskille 3,44,82 ajalla.

Illan kovin tulos nähtiin kuulassa, jossa Puolan nuori superlupaus Kondrad Bukowiecki teki toisella kierroksella huipputuloksen 21,97. Kisan suosikki Saksan David Storl jäi kolmanneksi 21,30 tuloksella. Pituudessa käytiin todella tiukka senttitaistelu, jossa mestaruus meni Albanian Izmir Smajlaj tuloksella 8,08. Saman tuloksen saanut Ruotsin Michel Torneus jäi toiseksi, kun toiseksi paras tulos oli heikompi ja kolmanneksi tuli Ukrainan Serhiy Nykyforov tuloksella 8,07.

Naisissa tehtiin kovimmat tulokset kenttälajissa. Kolmiloikassa kulta meni Saksan Kristin Gierischille tuloksella 14,37. Suomalaisista Kristiina Mäkelä oli kahdeksas 13,73 tuloksella. Korkeudessa Liettuan Airine Palsyte voitti hyvällä tuloksella 201 ja seipäässä EM-kulta meni Ekaterina Stefanidi tuloksella 485.

Suomalaisista Mäkelän lisäksi finaaleissa nähtiin seipäässä Minna Nikkanen ja Wilma Murto. Kokeneempi Nikkanen kuudes tuloksella 455 ja Murto kahdeksas 440 tuloksella. Muista suomalaisista Eetu Rantala pääsi välieriin, mutta jäi finaalin ulkopuolelle ajalla 6,75. Anniina Kortetmaa selviytyi huomiseen välieriin ollen alkueränsä toinen 7,39 ja kuulassa Arttu Kangas ei selviytynyt finaaliin. Hän oli karsinnan 17 tuloksella 19,42.

Huomenna kisojen päätöspäivänä ohjelmassa on 11 finaalia.