Tennis – Henri Kontinen ja John Peers aloittivat Ranskan avoimet mainiosti

Gamblers tennis 9

Suomen tennistähti Henri Kontinen ja hänen australialainen parinsa John Peers aloittivat Ranskan avoimet komeasti voitolla. Nelinpelin ensimmäisellä kierroksella kaatui Argentiinan Leonardo Mayer ja Portugalin Joao Sousa suoraan kahdessa erässä luvuin 6-4, 6-4.

Voitto oli Kontinen-Peers kaksikolle todella makea, koska turnauksen kaavio ei ollut parille mitenkään suosiollinen. Ensimmäisellä kierroksella tuli jo yllättävän kova pari vastaan, koska Mayer-Sousa kaksikko oli kauden ensimmäisessä Grand Slamissa Australiassa aina välierissä asti, jossa joutui taipumaan juuri Kontinen-Peers parivaljakolle.

Tämän päivän ottelu oli hyvin tasainen eikä syötönmurtoja juuri nähty. Avauserässä edettiin tasaisesti aina erän loppupuolelle asti, kunnes kymmenessä pelissä tuli ratkaisu, kun Kontinen-Peers pystyi syötönmurtoon ja eteni näin tämän turvin 6-4 erävoittoon.

Toinen erä oli käytännössä avauserän kopio. Kontisen ja Peersin syöttö kulki mainiosti eikä vastustajille juuri murtopaikkoja tullut. Ottelun ratkaisu tuli avauserän tapaan erän kymmenennessä pelissä, kun Mayerin ja Sousan hermo ei pitänyt ratkaisuhetkillä ja Kontinen-Peers pääsi murtamaan kaksikon syötön ja ratkaisemaan kamppailun itselleen heti ensimmäisellä erä- ja ottelupallolla.

Kontinen kertoi ottelun jälkeen mietteitään ja oli varsin tyytyväinen avausotteluun ja varsinkin siihen miten oma peli kulki heti turnauksen alussa.

–  Paperilla oli paha vastus, he molemmat tykkäävät massakentästä. Kova pari saada vastaan heti ekalla kierroksella. Tämä oli meiltä hyvä matsi kaikilla osa-alueilla, tyytyväinen Kontinen sanoi STT:lle ottelun jälkeen.

Heillä taisi olla vain yhdessä syötössä murtopallo. Kokonaisuutena hyvä paketti meiltä ja hyvä alku kisalle, Kontinen jatkoi.

Kontisen ja Peersin toisen kierroksen vastustaja on vielä auki, mutta se selviää huomenna, kun Ruotsin Robert Lindstedt ja Unkarin Marton Fucsovics kohtaavat brasilialais-intialaisen parin Marcelo Demolinerin ja Divij Sharanin.