Suomalaiset mässäilivät maaleilla yön NHL-kierroksella

NHL:n lyhyt joulutauko on vietetty, ja peräti seitsemän suomalaispelaajaa onnistui heti maalinteossa viime yön NHL-kierroksella.

Carolina Hurricanes tehtaili kolme maalia Montrealin verkkoon. Teuvo Teräväinen onnistui heti kolmen minuutin peliajan jälkeen, kun painava lämäri ohitti Carey Pricen. Sebastian Aho ratkaisi ottelun 49 minuutin kohdalla, kun 20-vuotias suomalainen rusikoi kiekon maalinedustalta sisään. Loppulukemat 3-1 syntyi tyhjään maaliin niin ikään Ahon mailasta.

Ahon ja Teräväisen maalit nähtävissä alta.

Edmontonin ja Winnipegin kohtaamisessa seitsemästä maalista kolme oli suomalaisten käsialaa. Joel Armia vei ensitöikseen kotijoukkue Jetsin ottelussa 2-1 johtoon, mutta Jesse Puljujärvi tasoitti vain paria minuuttia myöhemmin. 29 peliminuutilla Armia katkaisi syötön siniviivalla, kirmasi läpiajoon ja laukoi kauden kuudennen maalinsa. Maali jäi ottelun voittomaaliksi, kun Winnipeg piti pisteet kotiareenallaan lukemin 4-3.

Armian ja Puljujärven maalit nähtävissä alta.

Minnesotan Mikael Granlund sai maalituskaansa hieman helpostusta, kun kuluvan kauden maalisarake kasvoi yhdellä osumalla (maali nähtävissä NHL.comissa). Mikko Koivu heitti kiekon ylivoimalla Ben Bishopin vartioiman maalin eteen, josta Granlund putsasi irtokiekon sisään. Granlundille maali oli kauden kahdeksas. Koivun pistetili karttui kamppailussa kahdella syöttöpisteellä.

Sami Vatanen laukoi ensimmäisen maalinsa New Jersey Devilsin paidassa (maali nähtävissä NHL.comissa). Suomalaispuolustaja heitti kiekon omasta päästä tyhjään Detroitin maaliin ja sinetöi kamppailun loppulukemiksi 3-1. Vatanen on tahkonut pirupaidassa nyt 12 ottelua, joissa on syntynyt kaksi tehopistettä.

Mikko Rantanen laukoi joukkueensa ainoan maalin, kun Colorado taipui Arizonalle lukemin 3-1. 21-vuotiaan suomalaislaiturin kauden 11 maali syntyi jo kolmen minuutin peliajan jälkeen (maali nähtävissä NHL.comissa). Rantanen on joukkueen sisäisessä pistepörssissä toisena 32 tehopisteellään.

Pekka Rinne valittiin Nashvillen maalin suulla ykköstähdeksi. Arizonan Antti Raanta venyi kiekon tielle 25 kertaa ja sai valinnan ottelun kakkostähdeksi. Tuukka Rask jatkoi joulukuun pysäyttämätöntä virettään ja päästi jälleen vain yhden kiekon selkänsä taakse. Rask valittiin kolmostähdeksi Bostonin voitokkaassa ottelussa.