Scroll Top

Pekka Rinne saavutti upean rajapyykin

Pekka Rinne saavutti NHL-uransa 200. voiton lauantaina. Rinteen Nashville Predators kukisti Los Angeles Kingsin vieraissa 2-1. Täysi pistepotti nosti Nashvillen Central-divisioonaan ja Läntisen konferenssin kärkipaikalle.

Rinne torjui 23 laukausta. Hän on nyt päästänyt kolmessa peräkkäisessä ottelussa jokaisessa vain yhden kiekon taakseen. Rinne on kolmas suomalainen vähintään 200 voiton NHL-vahti. Hänen edellään kaikkien aikojen tilastossa ovat Miikka Kiprusoff (623 ottelua, 319 voittoa) ja Kari Lehtonen (501, 243). Rinne ylsi merkkipaaluun NHL-uransa 371. ottelussa.

Nashville oli päätöserässä tappiolla 0-1. Craig Smith tasoitti ylivoimalla laitettuaan Ryan Ellisin laukauksesta tulleen irtokiekon sisään. Viktor Stålberg teki Nashvillen voittomaalin vain 66 sekuntia myöhemmin. Kings-pakki Jake Muzzin ohjasi Stålbergin laidasta lähteneen syötön yläriman kautta omaan pömpeliin. Katso Stålbergin/Muzzinin maali.

Voitto oli Nashvillelle toinen viimeisessä yhdeksässä ottelussa. Central-divisioonan ykkössija tekisi varmasti Predatorsille terää, sillä silloin todennäköisesti valttäisi St. Louisin tai Chicagon kohtaamisen pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella. Los Angeles on yhden pisteen verran Läntisen konferenssin playoff-viivan huonommalla puolella.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.