Scroll Top

NHL:n siirtotakarajan voittajat ja häviäjät

NHL:n siirtoikkuna umpeutui eilen suomen aikaa klo 22:00, joten seurat ovat pelaajakauppansa tämän kauden osalta nyt tehneet ja siirtoja ei ole enää tulossa. Gee listaa artikkelissa kaksi siirtotakarajan voittajajoukkuetta ja kaksi häviäjäjoukkuetta.

Embed from Getty Images

Voittaja: Vancouver Canucks. Seuran GM Jim Benning on saanut paljon rapaa niskaan koko sen ajan mitä hän on Vancouverissa ollut. Siirtotakarajalla Benning kuitenkin pisti luun kurkkuun kaikille ilkkujille tehden pari todella hyvää kauppaa Canucksin tulevaisuutta ajatellen. Vancouver kauppasi pois pari kokenutta pelaajaansa, Alexander Burrowsin sekä Jannik Hansenin ja sai näistä vaihdossa hyvät potentiaalit omaavat nuoret talentit Jonathan Dahlenin ja Nikolay Goldobinin. Lisäksi Benning sai soviteltua San Josen kanssa kauppaansa mukaan vielä tulevaan varaustilaisuuteen 4. kierroksen varauksen, joka voi muuttua ykkösvaraukseksi mikäli Sharks nappaa keväällä Stanley Cupin. Hyvät kaupat jälleenrakennusvaiheessa olevalta joukkueelta.

Embed from Getty Images

Voittaja: Washington Capitals. Koko siirtotakarajan isoin treidi nähtiin Washingtonin suunnalta, kun joukkue nappasi St.Louisista tähtipakki Kevin Shattenkirkin riveihinsä. Shattenkirk tulee olemaan NHL:n kärkijoukkue Capitalsille todella iso pala keväälle ja auttaa joukkueen etenemään pitkälle. Hän tuo myös paljon lisää vaihtoehtoja hyökkäyspäähän ja varsinkin ylivoimalle. Capitals menetti vaihtokaupassa kaksi prospektiaan, mutta sai Bluesilta takaisin seuralle ennestään tutun Pheonix Copleyn, jonka Washington oli viime kaudella menettänyt hankkiessaan T.J. Oshien.

Embed from Getty Images

Häviäjä: Ottawa Senators. Joukkueelta odotettiin vaihtokauppojen myötä hyökkäyspäähän apuja. Hyökkääjiä kyllä tuli, mutta ei sellaisia mistä varmastikaan olisi tulevaisuudessa kauheasti apua. Ottawa nimittäin nappasi Vancouverista Burrowsin, joka täyttää tulevana keväänä jo 36 vuotta ja lähetti tähän kauppaan vastineeksi lupaavan Jonathan Dahlenin. Tämän jälkeen Senators allekirjoitti Burrowsin kanssa jatkosopimuksen, kaksi vuotta ja $5 miljoonaa dollaria. Tämä vaihtokauppa voi tulla näyttämään Ottawan kannalta pahalta muutamien vuosien päästä. Joukkueeseen liittyi myös Viktor Stalberg sekä Tommy Wingels, joiden rooli jäi pieneksi edellisissä joukkueissaan. Eikä kaksikosta taida loppupeleissä Ottawallekaan hirveästi ratkaisuvoimaa löytyä.

Embed from Getty Images

Häviäjä: Montreal Canadiens. Joukkue tarvitsi kiperästi maalintekovoimaa ja toisena tavoitteena oli sitten löytää puolustuspään osaamista. Tämä toinen tavoite toteutui jokseenkin, kun joukkue hankki muun muassa Dwight Kingin ja Jordie Bennin riveihinsä. Päätavoite jäi kuitenkin kauaksi haaveeksi. Montreal on peli peliltä tippunut pois kärkikastista, joten yksi hyvä maalintekijä olisi ollut aika kova sana. Siirtotakaraja oli joukkueelta iso pettymys.

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.