Krueger yhdistelmäkisan voittoon kaatumisestaan huolimatta – Niskanen riskihiihdolla 19

Olympialaiset Peyochang Etelä-Korea 2018

Etelä-Korean Pyeongchangin talviolympialaisten toisena kisapäivänä oli hiihdossa ohjelmassa miesten yhdistelmäkisa, jossa sekä perinteisen että vapaan hiihtotavan matkat olivat 15 kilometriä.

Kilpailun voiton ja kultamitalin vei Simen Krueger. Norjalainen teki ns. Lasse Virenit. Hän kaatui ensimmäisellä kilometrillä ja tippui viimeiseksi, mutta nousi pikku hiljaa kilpailun aikana kärkiryhmään ja ratkaisi voiton viimeisen kierroksen alussa tekemään irtiottoon. Norja nappasi kisasta kolmoisvoiton Martin Johnsrud Subdyn oltua toinen ja Hans Christer Holund kolmas. Sundby jäi Kruegerista kahdeksan sekuntia ja Holund lähes kymmenen sekuntia.

Suomalaisittain kilpailussa riitti jännitettävää reilut 20 kilometriä. Siitä vastasi Iivo Niskanen, joka piti perinteisellä kovaa vauhtia hajottaen porukkaa. Niskasen riskitaktiikka kostautui vapaalla, jossa alettiin pitää vauhtia viimeisen kympin aikana. Niskanen oli lopulta 19:s jääden Kruegerista minuutin ja 14,2 sekuntia.

Muista suomalaisista Matti Heikkinen oli 21:s, Lari Lehtonen 33:s ja Perttu Hyvärinen 41:s.