NHL: Chicago – Tampa Bay, Game 3

Kaksi ensimmäistä huikaisevaa Stanley Cup taistoa on takana ja ottelusarja on mitä kutkuttavimmassa tilanteessa tasan 1-1.

Ensimmäisessä ottelussa Chicago onnistui ryöstämään Teuvo Teräväisen loppuhetkien suorituksilla itselleen kotiedun. Toisessa ottelussa Tampa Bay oli lähes pakkovoiton edessä ja onnistui vuoristoratamaisten vaiheiden jälkeen voittamaan kyseisen ottelun 4-3 ja tasoittamaan voitot 1-1. Chicagosta maalinteosta ovat vastanneet ns. toisen kaliberin miehet ja supertähdet ovat loistaneet vaisuudellaan. Toews, Kane, Hossa jne. ovat kumminkin onnistuneet aina parantamaan otteitaan sarjan edetessä ja sitä tarvitaan jälleen, kun sarja lähestyy ratkaisun hetkiä ja sankareiden on noustava esiin.

Tampa Bayltä myös suurin tähti Steven Stamkos on ollut erittäin vaisu ja Lighting tarvitseekin kapteeniltaan suurempaa panosta ja maaleja, jos he meinaavat haastaa Blackhawksin tosissaan. Viime ottelun viimeisessä erässä jääkiekkomaailmaa puhutti Ben Bishopin mahdollinen loukkaantuminen. Bishop vaihdettiin kentältä pois ensin kahdeksi minuutiksi, jonka jälkeen hän palasi hetkeksi ja lopulta poistui kokonaan pukusuojiin. Tampa Bay ei ole hiiskunut asiasta sanaakaan ja joukkueen valmentaja Jon Cooper kertoi medialle, että saatatte nähdä, ehkä, kuka on maalissa aamujäiden jälkeen. Bishopin poissaolo olisi järkyttävä takaisku Tampa Bayn mestaruushaaveille. Tampa Bayn toisena maalivahtina on venäläisnuorukainen Andrei Vasilevski. Vasilevski onnistui pelaamaan loppuhetket ilman takaiskua, vaikka hänen pelistään paistoikin suuri epävarmuus.

On mielenkiintoista nähdä, kuka lopulta luistelee Tampa Bayn maalille, kun kiekko tippuu jäähän kello 03:05 Suomen aikaa. Chicago lähtee otteluun hienoisena ennakkosuosikkina kotietunsa turvin. Chicago on ollut pudotuspeleissä jäätävä kotonaan saldon näyttäessä seitsemää voittoa ja yhtä tappiota, joka tuli Anaheimille luvuin 1-2. Gee uskoo Chicagon voittavan ottelun ja ottavan toisen kiinnityksen himoittuun Stanley Cupiin.