Scroll Top

Lentopallo – Tuomas Sammelvuon huippupesti Venäjän maajoukkueen päävalmentajana on varmistunut

Suomen lentopallomaajoukkuetta luotsanneen Tuomas Sammelvuo huippupesti Venäjän maajoukkueen peräsimessä on varmistunut. Sammelvuo allekirjoitti perjantaina Venäjän lentopalloliiton kanssa 2+2 vuotisen sopimuksen Venäjän maajoukkueen valmentamisesta

Sammelvuo valittiin Venäjän maajoukkueen päävalmentajaksi jo reilu kuukausi sitten, mutta sopimus päästiin allekirjoittamaan vasta nyt. Siitä ei ole tietoa miten paljon Suomen lentopalloliitto kostui rahallisesti Sammelvuon sopimuksesta, koska miehellä oli voimassa oleva sopimus Suomen maajoukkueen luotsaamisesta aina vuoteen 2020 asti.

Embed from Getty Images

Sammelvuo ehti luotsata Suomen maajoukkuetta aina vuodesta 2013 asti hyvin tuloksin, jolla saattoikin olla yksi vaikuttava tekijä miehen palkkaamisessa Venäjän maajoukkueluotsiksi. Silti isoin vaikutus varmaan oli sillä, että Sammelvuo valmentaa Venäjän liigassa toisena olevaa Kuzbass Kemerovoa. Lisäksi Sammelvuo puhuu sujuvaa venäjää, joka helpottaa todella paljon työskentelyä joukkueen peräsimessä.

Venäläistietojen mukaan Sammelvuo saa jatkaa myös Kemerovon valmentajana.

Embed from Getty Images

Sammelvuo korvaa Venäjän maajoukkueen päävalmentajana toimineen Sergei Shljapnikovin, joka sai lähteä viime kesän MM-pettymyksen jälkeen. Vaikka Sammelvuon sopimus onkin 2+2 vuotinen niin pitää muistaa, että Venäjällä valmentajien pestit ovat yleensä tuulisia, joten tulosta pitää tulla hyvinkin nopeasti. Toki paikka on Sammelvuolle ihanteellinen, sillä kovinkaan moni huippuvalmentaja ei saa uransa aikana näin loistavaa mahdollisuutta. Nyt Sammelvuolla on todellinen huippujoukkue käsissään, jolla hän pystyy tavoittelemaan mitaleita ja mestaruuksia niin EM kuin MM-kisoissa. Lisäksi pitää muistaa, että olympialaiset ovat ensi vuonna ja se olisi varmasti Sammelvuolle yksi uran kohokohdista mikäli mies vain pystyy Venäjän sinne luotsaamaan.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.