Voitto jo Latvalan käsissä

Latvala voiton tiellä

Volkswagenin Jari-Matti Latvala venytti Jyväskylän MM-rallissa johtonsa tallikaveriinsa Sebastien Ogieriin peräti 13.2 sekuntiin ennen kahta viimeistä erikoiskoetta. Latvala lisäsi johtoansa voittamalla lauantain kolme viimeistä erikoiskoetta. Tavoitteena miehellä oli lähteä parantamaan aamupäivästä ja siinä hän onnistui.

Latvala on matkalla kohti kolmatta voittoaan Jyväskylässä. Kuva: Hannu Kumpulainen
Latvala on matkalla kohti kolmatta voittoaan Jyväskylässä. Kuva: Hannu Kumpulainen

– Kyllä se siltä näyttää. Mä pystyin ehkä hyökkäämään iltapäivällä paremmin ja siinä ne tulivat sitten ne erot, kun tiekin oli vielä huonompi, Latvala iloitsi.

Latvala on onnistunut vaihtelevissa olosuhteissa tehnyt sen, mikä on vaadittu. Hän on luottanut omiin kykyihinsä ja onnistunut Ogieria paremmin ajamaan huonompi kuntoisella reitillä.

– Mitä itse eilen arvioin, niin onnistuin niillä kohdin tekemään sitä eroa ja sama oli vähän tänään, Latvala analysoi.

Kahtena päivänä tuurilainen on ollut iltapäivän nopein kuljettaja ja onnistunut iltapäivän aikana nostamaan itsensä hyviin asemiin. Perjantaina ero Ogieriin oli 2.6 sekuntia, kun parhaimmillaan se huiteli kuuden sekunnin tuntumassa. Lauantain iltapäivään lähdettiin suomalaisen johtaessa kolmella sekunnilla ja iltapäivällä sitä eroa tuli kymmenen sekuntia lisää, kun tiet jälleen huononi. Voitto on jo melkein Latvalan näpeissä, mutta vielä tarvitaan viimeinen rutistus kahdelle viimeiselle pätkälle.

– Myhinpää huomenna, upea erikoiskoe, mutta samalla erittäin haastava. Se mikä pikkuisen antaa pelivaraa mulle, niin Myhinpäähän on sellainen, että siellä on paljon sellaisia pätkiä, kun mennään todella kovaa vauhtia. Kun ajat 180 kilometrin tuntivauhdilla tulet sellaisen nypyn päälle ja sä et tiedä, mihin hyppäät, kun ne on sellaisia valtavia mäkiä, Latvala valaisi.

Myhinpää ajetaan sunnuntaina kahteen otteeseen. Ensin 10:43 ja sen jälkeen Powerstagena kello 13:08.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.