Citroënillä rengasetu – Formulatähti yllätti

Pirellin renkaita

Jyväskylän MM-ralli käynnistyi Harjun erikoiskokeella, joka ajetaan keskellä kaupunkia. Erikoiskokeen pohjat ajoi totuttuun tyyliin Volkswagenin ranskalainen Sebastien Ogier. Mestarin elkein Ogier lasketteli osittain asfaltilla, osittain soralla ajettavan pätkän.

Ero toiseksi ajaneeseen Citroënin Kris Meekeen oli 0,6 sekuntia. Kolmanneksi ajoi Volkswagenillaan Andreas Mikkelsen, joka jäi kärjestä 0,8 sekuntia. Päivän yllättäjä oli Robert Kubica, joka nappasi neljännen paikan. Citroënillä ajava entinen Formula 1-kuljettaja jäi Ogierista vain 1,1 sekuntia.

Citroën-miesten ja varsinkin Kubican suoritus oli melko yllättävä, mutta viidenneksi jääneellä Jari-Matti Latvalalla oli ajatus siitä, mistä heidän nopeutensa johtui.

– He ajavat Pirellin renkailla ja Pirellillä on hieman pehmeämpi seos, mikä Michelinillä on, millä me ollaan tähän ralliin varustauduttu. Saattaa olla, että se vähän auttaa heitä. Molemmat on tosin ajanut hyvin noita yleisö-EK:ta vielä, Latvala mietti.

Johtuiko sitten Citroën-miesten vauhti renkaista vai onko se pysyvää, tullaan näkemään perjantaina, kun lähdetään sorateille ajamaan. Ensimmäinen erikoiskoe pärähtää käyntiin aamulla kello 9:28. Sebastien Ogier lähtee MM-sarjan johtajana auraamaan tietä.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.