Kuumaverinen taistelu Pittsburghissa

Pittsburgh Penguinsin ja Washington Capitalsin peli keskiviikon vastaisena yönä oli viihdettä parhammillaan, kun kumpikin joukkue pelasi fyysistä peliä, jonka tempo oli kaukana normaalista runkosarjapelistä. Ottelun maalinteon aloitti Capitals, kun Alexander Ovechkin pääsi läpiajoon ja Penguins-maalivahti Marc-Andre Fleury oli voimaton Ovechkinin nostaessa harhautuksen jälkeen kiekon rystyltä maaliin. Steve Downie tasoitti puntit toisen erän alussa maalinedestä, ja vaikka molemmilla joukkueilla oli lukuisia tilanteita niin ottelu meni tilanteessa 1-1 toiselle erätauolle.

Kolmatta erää oli pelattu vain 20 sekuntia, kun ottelu sai ikävän käänteen. Alexander Ovechkin ja Kris Letang taistelivat irtokiekosta Penguinsin puolustusalueella kun Ovechkin löi kovalla viikateiskulla ensin kiekkoon ehtinyttä Letangia suoraan nilkkaan, jolloin hän menetti tasapainonsa ja törmäsi kovalla vauhdilla päin laitaa. Ovechkinin tempaus meni kokonaan tuomareilta ohi ja tilannetta seuranneen torikokouksen yhteydessä Penguins valmentaja Mike Johnston poltti totaalisesti päreensä ottelun tuomarikaksikkoon. Loppuerän aikana vihellettiin yhteensä 50 minuuttia jäähyjä, joista Penguins pelaajat ottivat suurimmanosan hakiessaan kostoa tapahtuneelle.

Joel Ward iskikin ylivoimalla voittomaalin ajassa 55:47, eikä Penguins hurjasta loppukiristä huolimatta saanut enää tasoitettua, vaan John Carlson iski kiekon tyhjään maaliin 12 sekunttia ennen loppua. Ovechkinin tempaus menee luultavasti kurinpito käsittelyyn, sillä sen verran törkeä rike on kyseessä. Jäämmekin odottamaan uutisia tapaukseen liittyen. Samat joukkueet kohtaavat tasan viikon päästä Washingtonissa, ja odotettavissa onkin kuumaverinen taisto, sillä tämän ottelun tapahtumat tullaan varmasti muistamaan molemmissa leireissä.