Scroll Top

Koripalloennakko olympialaisiin – Ottaako USA jälleen kultaa?

Nyt palloilulajeista esittelyssä on koripallo. Koripallo oli ensi kertaa virallisena olympialajina vuoden 1936 Berliinin olympialaisissa. Näytöslajina se oli jo vuoden 1904 St. Lousin kisoissa. Naisten koripallo tuli mukaan ohjelmaan vuoden 1976 Montrealin olympialaisissa. Koripallon ylivoimaisesti menestynein maa on Yhdysvallat, joka on voittanut miesten ja naisten puolella yhteensä 21 olympiakultaa. Seuraavaksi eniten on voittanut Neuvostoliitto eli nykyinen Venäjä, joka on saanut neljä kultamitalia.

Koripallon säännöt eivät ole kauhean monimutkaiset ja sitä on helppo seurata vaikka ei lajiniilo olisikaan. Kentällä on yhtä aikaa kymmenen pelaaja kentällä eli viisi molemmissa joukkueissa. Peliaika on 40 minuuttia, joka koostuu 4 x 10 minuutin pituisista eristä. Pisteitä saa heitoista kahdesta kolmeen riippuen mistä kohdasta kenttää heittää. Vapaaheitoista puolestaan saa vain yhden pisteen.

Rion – olympialaisissa koripallon näyttämönä toimii Arena de Deodorolla sekä OTC Hall 1. Jälkimmäinen vetää yleisöä noin 16 000. Joukkuemäärä on sekä miesten sekä naisten puolella 12. Tasoerot tulevat olemaan alussa vielä isoja, koska joukkueita on kaikista maanosista. Joukkueet jaetaan kahteen kuuden joukkueen alkulohkoon, joista molemmista etenee neljä parasta puolivälieriin.

Embed from Getty Images
Urheilun seuraajan kannattaa ehdottomasti katsoa koripalloa kisoissa. Varsinkin USA- joukkue höystettynä lukuisilla NBA-pelaajilla tarjoaa varmasti laatuviihdettä perheen pienimmistä aina vaariin asti.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.