Mörö hienolla juoksulla neljäs 400m aidoissa- Schippers ylivoimainen kotiyleisön edessä 100 metrillä

logo-Amsterdam-2016_fc-495x400

Amsterdamin yleisurheilun EM-kisoissa oli kolmannen kisapäivä iltakisat. Illan aikana oli 11 finaalia mm. miesten 400m aidat, naisten 100 metriä ja miesten seiväs. Miesten 400m aidoissa oli illan ainoa suomalainen Oskari Mörö.

Mörö upeasti neljäs

Miesten 400m aitojen finaalissa Oskari Mörö teki upean juoksen taistellen mitalista. Mörö oli finaalin neljäs ajalla 49.24, joka oli hänen kauden parhaansa. Mörö jäi mitalista vain 0,14 sekunnin päähän. Kisan voitti Yasmani Copello Escobar 48,98 ajalla, toiseksi tuli Sergio Fernandez ja kolmanneksi Kariem Hussein.

Miesten 200 metrillä Churandy Martina tuli ekana maaliin, mutta hänet hylättiin kisan jälkeen ratarikon takia. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun Martinalla kävi näin, sillä 2008 Pekingin olympialaisissa Martina tuli maaliin toiseksi, mutta hylättiin samasta syystä. Mestaruuden vei Bruno Hortelano.

Sobera yllätysmestari seipäässä, Wlodarczyk ylivoimainen moukarissa

Miesten seipäässä nähtiin yllätys, kun Puolan Robert Sobera voitti tuloksella 560. Kisa ratkesi kun suurin voittajasuosikki Renaud Lavillenie oli ainoana yrittämässä aloituskorkeudestaan 575 ylitystä, mutta epäonnistui kolme kertaa ja jäi ilman tulosta. Naisten moukarissakin mestaruus meni Puolaan, jonka voitti lajin ylivoimainen ykkösnainen ja ME:n haltija Anita Wlodarczyk tuloksella 78,14.

Schippers ylivoimainen satasella

Illan päätti naisten 100 metriä, jota kotiyleisö on odottanut eniten koko kisoista. Sillä he pääsivät näkemään Hollannin ylivoimainen ykkönen yleisurheilija Dafne Schippersin, joka osallistuu kisoissa 100 metrin lisäksi pikaviestiin(4x100m). Schippers voitti ylivoimaisesti hyvällä ajalla 10.90, sillä toiseksi tullut Ivet Lalova-Collio jäi peräti 0,30 sekuntia, joka on iso ero satasella. On mielenkiintoista nähdä elokuussa miten hyvin Schippers pystyy haastamaan USA:laiset ja jamaikalaiset.