Scroll Top

Suomen tunnetuimpiin golfammattilaisiin kuuluva Mikko Ilonen lopettaa ammattilaisuransa

Suomen suurimpiin ja tunnetuimpiin golfammattilaisiin kuuluva Mikko Ilonen lopettaa ammattilaisuransa. 39 -vuotias Ilonen tiedotti asiasta torstai-iltana.

Olin just menneellä viikolla Amerikassa yhden viikon ja tiesin ensimmäisenä päivänä kentällä, kun oli lämmittelyt tehty ja mentiin pelaamaan managereideni kanssa – noin puolessa välissä rundia tiesin, että se on tässä”, Ilonen kertoi MTV Urheilulle.

Ilonen kuitenkin kertoi, että päätös oli kypsynyt takaraivossa jo jonkin aikaa.

– Odotin ja tiesin etukäteen ennen Amerikan reissua, että näin tulee käymään. Tiesin siinä vaiheessa ensimmäisenä päivänä, kun me olimme kentällä, onko se peli vielä olemassa minua varten vai ei. Se oli hyvin positiivinen päätös, että omat pelit saavat nyt jäädä.

Embed from Getty Images

Ilonen on ollut pelaamatta alkaneen kilpailukauden ja mies kertoikin tiedotteessaan, että on käyttänyt ajan hyvin ja nauttinut kunnon talvesta ja palannut lapsuutensa harrastusten, hiihdon ja lumilautailun pariin. Laatuaika vaimoni ja kahden lapsen kanssa on merkinnyt minulle paljon, ja olen ymmärtänyt, etten halua priorisoida muita velvollisuuksia perheeni edelle, Ilonen sanoi tiedotteessaan.

Ilosen paras kausi osui vuodella 2014, jolloin mies voitti kaksi Euroopan kiertueen kilpailua ja oli sen lisäksi US PGA Championshipissä loistavasti jaetulla seitsemännellä sijalla. Samana vuonna Ilonen nousi uransa parhaimpaan maailman rankingin sijoitukseen ollen maailmanlistalla sijalla 37. Palkintorahaa Ilonen tienasi uransa aikana huimat 8 miljoonaa euroa.

Yhteensä lahtelainen voitti uransa aikana viisi Euroopan kiertueen osakilpailua ja oli yhteensä kaksitoista kertaa kolmen joukossa, joka on suomalaisessa golfhistoriassa todella kova saavutus.

Embed from Getty Images

Ilonen oli pitkään Suomen ykkösgolffari ja ainut Euroopan kiertueella pelaava pelaaja ennen kuin viime vuosina rupesi tulemaan muitakin suomalaisia kiertueelle Mikko Korhosen ja kumppaneiden johdolla.

Vaikka Ilonen lopettaa kilpauransa ei hän aio jättää golfia kokonaan.

Golf on intohimoni ja olen päättänyt löytää tapoja, joilla voin auttaa lajin kehitystä ja erityisesti suomalaisia juniorigolfareita, Ilonen sanoi tiedotteessa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.