Kraft kauden päätöskisan ja maailmancupin voittoon

Mäkihypyn maailmancupkausi huipentui sunnuntaina legendaarisessa Planican HS 225 lentomäessä käytyyn kauden päätöskilpailuun.

Kauden viimeinen kilpailu jäi yhden kierroksen mittaiseksi, kun toisella kierroksella alkoi tuulenpuuskat voimistua liian koviksi ja tuomaristo teki nopean päätöksen peruttaa toisen kierroksen, jota ehdittiin käydä kahdeksan hyppääjän verran.

Kilpailun voiton vei Stefan Kraft. Itävaltalainen teki kisan pisimmän hypyn 250 metriä. Toiseksi tullut Andreas Wellinger jäi 238,5 metrin hypyllä Kraftista 8,1 pistettä. Kolmanneksi tuli Japanin ikinuori Noriaki Kasai 239 metrin hypyllä. Kauden päätöskisassa ei ollut mukana suomalaisia, johon pääsi maailmancupin kokonaiskisan 30 parasta.

Päätöskisan voitollaan Stefan Kraft varmisti maailmancupin kokonaiskisan voiton. Itävaltalainen vei myös lentomäkicupin ja MM-kisoissa tuli kaksi kultamitalia. Kraftin kokonaispistemäärä on 1665. Vuodenvaihteen mäkiviikon voittanut ja päätöskisan viides Puolan Kamil Stoch tuli toiseksi. Puolalainen taisteli viimeiseen kilpailuun asti kokonaiscupin voitosta. Stoch jäi lopulta Kraftista 141 pistettä. Kolmanneksi tuli Norjan Daniel Andre Tande. Viime kauden ykkösmies Slovenian Peter Prevc jäi kokonaiscupissa sijalle yhdeksän. Puola oli ensimmäistä kertaa maiden välisessä cupissa ykkönen.

Suomalaisittain kausi ei mennyt hyvin. Enemmän odotettiin uusien valmentajien myötä, mutta tällä kaudella se ei vielä näkynyt tuloksissa, vaikka nähtiin muutama hyvä yksittäinen onnistuminen. Suomalaisista pisteille pääsi kauden aikana ainoastaan Jarkko Määttä, Janne Ahonen ja Ville Larinto. Heistä Määttä ja Ahonen jakoivat 24 pisteellä sijan 50 ja Larinto oli 16 pisteellä sijalla 56. Toivottavasti ensi kaudella suomalaisilla menisi paremmin.