Jokereiden kokoonpano harjoituskauden finaaliin

Michael Keränen ei jatka Jokereissa

Jokerit pelaa harjoituskautensa viimeisen ottelun torstaina Pietarissa KHL-mestari SKA:ta vastaan. Kokoonpano elää jälleen hieman tiistain jäljiltä.

Paluun rivistöön tekevät puolustaja Philip Larsen sekä hyökkääjät Jesse Joensuu, Tomi Mäki ja Jere Sallinen. Otteluun lähdetään 13 hyökkääjällä ja kuudella puolustajalla, joten sivussa ovat pakeista Ville Lajunen ja Ossi Väänänen sekä hyökkääjistä Jani Rita ja Saku Salminen. Niko Kapanen ei matkustanut Pietariin, vaan on harjoitellut Helsingissä.

Henrik Karlsson palaa tolppien väliin yhden ottelun tauon jälkeen. Riku Helenius on pelannut harjoituskaudella kolme ottelua ja Karlsson pääsee tämän illan jälkeen samaan lukemaan. Heleniuksella on tilillään kaksi voittoa ja yksi tappio, Karlssonin saldo on 1-1.

Jokerit ja SKA kohtasivat treenikaudella jo Hartwall Arenassa kaksi viikkoa sitten. Tuolloin pietarilaisryhmä vei voiton lukemin 5-3 johdettuaan kamppailua ensi minuuteista alkaen. Jokerit oli lähellä tasoitusta viimeisellä minuutilla, mutta maalivahti Ilja Jezhov teki ratkaisevan torjunnan maaliviivalta. Ruotsalaishyökkääjä Joakim Lindström teki viimeisen osuman tyhjiin.

Pietarin-turnauksessa Jokerit on voittanut Severstalin lukemin 5-3 ja hävinnyt Sotshille 1-2. SKA sen sijaan murskasi molemmat venäläisryhmät selvin lukemin ja johtaa turnausta kuudella pisteellä. Sotshi on toisena viidellä pisteellä ja Jokerit kolmantena kolmella. Turnausvoittaja ratkeaa tasapisteissä maalieron kautta, joten Jokereiden pitää voittaa SKA neljällä osumalla, jotta pokaali matkaa Helsinkiin. Vuosi sitten Jokerit voitti turnauksen.

SKA:n harjoituskausi on sujunut hyvin ja varsinkin tällä viikolla joukkue on ollut iskussa. Uudet vahvistukset ovat päässeet sinuiksi pelisysteemin kanssa. Sama pätee jo viime kaudella mukana olleisiin pelaajiin, sillä uusi päävalmentaja Andrei Nazarov liittyi remmiin alkukesästä, kun Vjatsheslav Bykov jätti pestin perhesyihin vedoten.

Jokereiden ja SKA:n ottelu alkaa klo 19.30 Peliä voi seurata suorana lähetyksenä SKA:n YouTube-kanavan kautta.