Scroll Top

Sasha Barkovin kesä – ”Vain sunnuntaisin huilataan”

aleksander-barkov

Nuorta Sasha Barkovia pidetään yhtenä maailman kovimmista keskushyökkääjistä iästään huolimatta. Vaatimaton Barkov ei lepää laakereillaan kesälläkään vaikka voisi kuvitella, että nuori mies haluaisi viettää aikaa terasseilla ja hurmata naisia mutta ei, se ei ole Sashaa. Ehkä siinä on huippujen ja hyvien ero? Treeniä treeniä ja yksi vapaapäivä viikossa kuulostaa enemmän Barkovilta. Gee tapasi Barkovin ja ohessa miehen kuulumiset.

– Moikka Sasha, miten kesä on mennyt?
– Tervehdys ja hyvin kiitos, treenien merkeissä.

 

– Eikö yhtään vapaapäivää mahdu viikkoon?
– Sunnuntaisin yleensä vähän kevyemmin tai tilanteen mukaan. Tukossa olevaa kroppaa on turha treenata, silloin huilataan ja tankataan.

 

Urheilijoiden kesätreeneistä liikkuu jos jonkinlaisia tarinoita. Osa pelaajista saakin ohjeensa joukkueeltaan mutta Sashaan luotetaan ja kesäopit ja kuntotreeni tulevat samasta paikkaa kuin ennenkin, Tampereelta.

 

Embed from Getty Images

 

– Minulla on sama kesäohjelman tekijä kuin aina ennenkin. Kyseessä on pitkäaikainen valmentajani Tapparan ajoilta.
Kuluva kesä on poikkeuksellinen. Kesä ei pääty tapaamiseen Florida Panthersin kanssa vaan maajoukkueen matkassa mennään pitkälle syksyyn.

 

– Tapaamme maajoukkueen kanssa heinäkuun lopulla. Sen jälkeen meillä on treenipelit ja sen jälkeen vuorossa on World Cup.
– Olen Leijona niin kauan kuin pelit World Cupissa pelit kestää ja Pantteriksi muutun välittömästi sen jälkeen jääden sille tielle ja matkustan Floridaan.

Treenivaihtoehtoja urheilijoilla on miljoonia. Kiekkoilijoiden kesätreeneihin kuuluu fyysiset ja tekniset harjoitteet ja tuleville Barkoveille vinkkinä Sashan suosikkitreeni.

Embed from Getty Images

 

– Laukaukset levyn päältä! Se on ehdoton lempitreenini ja sitä tykkään tehdä. Enää tosin vanerilevy ei löydy vanhempien takapihalta vaan Hakametsän uumenista.
– En tiedä mikä siinä on mutta tykkään treenata kaikkia mahdollisia laukausmuotoja vanerilevyn päältä.

Barkov tiedetään intohimoisena rullakiekkoilijana, mutta lupien saaminen rullapeleihin on seurajoukkueelta vaikeaa.

 

Embed from Getty Images

– Rullakausi on jo takanapäin. Saatan joinain päivinä käydä rullaluistelemassa mutta suurin osa luisteluharjoituksista teen jäällä riippuen jäävuorojen saamisesta. Lisäksi rullakiekko on kehittynyt jo niin paljon, että ilman hyvää tuntumaa sinne on turha mennä sohimaan mukaan silloin tällöin.

 

Kun miehen menoa ja harjoittelua katselee ja kuuntelee, tulee Sasha olemaan jälleen ensi kaudella piirun verran kovempi.

 

  – Koska kehitys ja intohimo pysähtyy?
– Ei koskaan

  – Hauskaa kesää kaikille Geemedian lukijoille, syksyllä nähdään!

 

 

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.