Scroll Top

Tilastot sen osoittavat – James Harden on kirinyt takaisin MVP-taistoon

Viime kaudella NBA:n arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu James Harden on kylvänyt tuhoa viime viikkoina ennätystahtiin. Tahmean alkukauden jälkeen Harden on kääntänyt uuden vaihteen omassa pelissään ja sittemmin myös koko Houston Rocketsin joukkue on yltynyt hurjaan liitoon.

Embed from Getty Images

“The Beard” lempinimeä kantava Rocketsin tähtipelaaja on alusta alkaen ollut luottavaisena MVP-palkinnon uusimisen suhteen. Tulokset ovat alkaneet myös puhua puolestaan edellisissä otteluissa, joten miehen omat lausunnot eivät ole täysin tuulesta temmattuja.

– Tarvitsen sen (MVP:n) ehdottomasti. Ja aion voittaa sen. Minun täytyy olla varma, että suoritukseni on paras mahdollinen joka ilta – että pystyn olemaan johtaja kentällä.

Edellisessä pelissä Harden osoitti olevansa johtaja. Hän nakutti ratkaisevan kolmen pisteen heiton hallitsevan mestarin kotiareenalla, vaikka vartioimassa oli kaksi laadukasta puolustajaa. Koko pelin saldo oli lopulta 44 pistettä ja joukkueelle palkintona kuudes perättäinen voitto. Tätä voidaan kutsua johtajuudeksi.

40 pisteen iltoja on ollut jo useampia lyhyen ajanjakson sisään. Golden State Warriorsia vastaan pelatun ottelun jälkeen Hardenista tuli vasta neljäs pelaaja edelliseen 50 vuoteen, joka on pystynyt viiteen peräkkäiseen 40 pisteen peliin. Kolme muuta ovat olleet muuan Kobe Bryant, Allen Iverson sekä Michael Jordan, joista jokaista voidaan pitää lajin ehdottomana legendana.

Embed from Getty Images

Harden on viime aikaisilla suorituksillaan raivannut tiensä suurten nimien joukkoon. Ennätyksiä on syntynyt lukuisia muitakin, kuten ensimmäinen pelaaja historiassa, joka on kirjauttanut kahdeksassa peräkkäisessä kamppailussa 35+ pistettä ja 5+ syöttöä. On jopa absurdia ajatella, että 30 pisteen iltapuhteista on muodostumassa Hardenin kohdalla normi. Suoritus, jota häneltä voidaan odottaa pelistä toiseen.

Kun katsoo miehen lukemia edellisen 11 pelin ajalta, numerot ovat kuin suoraan videopelistä. Tällä hetkellä liigasta ei löydy toista vastaaviin tilastoihin yltävää pelaajaa (jos twiitti ei näy, katso se tästä).

Vielä tovi sitten yleinen mielipide oli, että MVP olisi menossa Milwaukee Bucksia edustavalle Kreikan ihmeelle, Giannis Antetokounmpolle. Joulukuulla Harden kuitenkin näytti hauista ja taisto on taas täysin auki. Houstonin neljästoista sija läntisessä konferenssissa vaihtui nopeasti neljänneksi sijaksi sen jälkeen, kun Harden aloitti tämän tehojaksonsa.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.