Scroll Top

Roland Garros lähenee loppuaan – Katsaus jäljelläolevista

image

Tiistain tennispelejä häiritsi voimakas tuuli, joka muutti pelin luonnetta jonkin verran. Naisten puolella hallitsevan mestarin Maria Sharapovan (2) eilen pudottanut Lucie Safarova (13) sai puolivälierässä vastaansa kovassa nousukiidossa olevan Garbine Muguruza Blancon (20). Erittäin tasaisen ottelun vei nimiinsä Safarova erin 0-2 (6(3)-7, 3-6). Puolivälieräpaikka tarkoittaa Ivanovicille TOP-10 pelaajaksi nousemista ensimmäistä kertaa urallaan.

Päivän toinen puolivälierä oli Ana Ivanovicin (7) näytöstä. Hän ei ollut kertaakaan tappioasemassa kummassakaan  erässä ja Elina Svitolina (21) taipui helpohkosti 2-0 (6-3, 6-2). Ivanovic ei ole ollut Roland Garrosin välierissä sitten vuoden 2008, jolloin hän eteni aina turnausvoittoon asti.

Yläkaavion puolivälierät pelataan huomenna ja siellä on mielenkiintoinen kattaus Serena Williams (1) – Sara Errani (17) ja Timea Bacsinszky (23) – Allison van Uytvanck. Nuori belgialainen van Uytvanck on WTA-rankingissa vasta sijalla 93. Tuo tulee kohenemaan huomattavasti tulevalla listalla.

Miesten nelinpelissä suuremmilta yllätyksiltä ollaan vältytty. Aivan neljä parasta paria ei välierissä ole, mutta siellä ovat Bryan/Bryan (1), Dodig/Melo (3), Rojer/Tecau (5) ja Bolelli/Fognini (6).

Naisten nelinpelissä puolivälieriin ovat selvittäneet tiensä Makarova/Vesnina (2) ja DellAcqua/Shvedova (12). Yläkaavion puolivälierät pelataan vasta huomenna keskiviikkona. Sielläkin on mukana vielä Safarova, joka on ainoa pelaaja, joka jatkaa sekä kaksin- että nelinpelissä.

Sekanelinpelissä pelataan välierät huomenna. Siellähän on mukana vielä Henri Kontinen yhdessä parinsa Jie Zhengin kanssa. He kohtaavat Hradecka/Matkowski -parin. Alakaaviossa puolestaan ottelevat Srebotnik/Tecau ja Mattek-Sands/Bryan M. (2). Näistä Hradecka ja Bryan ovat vielä kahdessa sarjassa mukana.

Viimeisenä, muttei vähäisimpänä miesten kaksinpeli, jossa Stan Wawrinka kukisti Roger Federerin suoraan erin 3-0 (6-4, 6-3, 7-6(4)). Tuo ottelu oli erittäin tasainen, mutta Federer ei kyennyt murtoon kertaakaan. Wawrinka oli omissa murtopaikoissaan parempi, mikä tänään riitti voittoon.

Välierävastustajakseen Wawrinka saa kotiyleisön suosikin Jo-Wilfried Tsongan (14), joka kukisti Kei Nishikorin (5) liki neljätuntisen maratonottelun päätteeksi 2-3 (1-6, 4-6, 6-4, 6-3, 3-6). Aikaisemmin uutisoituun onnettomuustilanteeseen asti Tsonga oli täysin ylivoimainen. Puolen tunnin tauolta Nishikori tuli kuitenkin aivan eri miehenä kentälle ja teki ottelusta loistavan.

Huomenna pelataan yläkaaviossa kaksi huippuottelua. Andy Murray (3) kohtaa David Ferrerin (7). Tämä kaksikko pelaa yleensä todella tasaisia otteluja, eikä viisieräinen kamppailu olisi yllättävä. Toisessa odotetussa ottelussa kohtaavat Novak Djokovic (1) ja syntymäpäiväsankari Rafael Nadal (7). Nämä herrat ovat kohdanneet todella usein, mutta harvemmin näin aikaisessa vaiheessa. Nadal kommentoikin kohtaamista

Ottelusta tulee vaikein pelaamani puolivälierä, mutta ottelun voittaja ei voita turnausta vaan etenee välieriin. Siinä on iso ero. Vaikka se on erityinen ottelu, se on puolivälierä.

Nadal lähtee otteluun altavastaajana, sillä hänen pelinsä ei ole tällä kaudella kulkenut totutulla tavalla.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.