Dresselillä kolmen kullan ilta – Liukkonen kuudes 50 metrin vapaauinnissa

Uinti uiminen

Uinnin MM-kisojen seitsemännen kisapäivän iltajaksossa ohjelmassa oli kuusi finaalia ja kolme välierää.

Suomalaisittain odotetuin finaali oli miesten 50 metrin vapaauinti, jossa mukana oli Ari-Pekka Liukkonen. Liukkonen teki finaalissa uransa toiseksi parhaan aikansa 21,67, joka riitti finaalissa kuudenneksi. Mestaruuden vei Yhdysvaltojen Caeleb Dressel ajalla 21,15. Toiseksi tuli Brasilian Bruno Fratus 21,27 ajalla ja pronssin nappasi Iso-Britannian Benjamin Proud ajalla 21,43.

Dressel voitti illan toisen kultansa 100 metrin perhosuinnissa, jossa hätyytteli Michael Phelpsin maailmanennätystä 49,82. Dressel jäi lopulta voittoajalla 49,86 ainoastaan 0,04 sekuntia ME:stä. Kotiyleisön riemuksi Unkarin Kristof Milak kauhoi toiseksi 50,62 ajalla ja kolmannen sijan jakoivat Singaporen Joseph Schooling ja Iso-Britannian James Guy ajalla 50,83.

Naisten 50 metrin rintauinnin välierässä oli mukana Jenna Laukkanen ja Veera Kivirinta. Kumpikaan ei päässyt huomenna käytävään finaaliin. Laukkanen oli ajalla 30,92 välierien 12 ja Kivirinta oli 14 ajalla 30,98. Finaaliin vaadittiin 0,43 sekuntia parempi aika.

Naisten 50 metrin perhosuinnissa ennakkosuosikkina lähtenyt Ruotsin Sarah Sjöström otti kisojen toisen kultansa voittamalla ajalla 24,60, jättäen muut yli puolen sekunnin päähän. Hopeaa sai Hollannin Ranomi Kromowidjojo 25,38 ajalla ja hieman yllättäen pronssin nappasi Egyptin Farida Osman 25,39 ajalla.

Naisten 200 metrin selkäuinnissa käytiin tiukka voittotaistelu, jonka lopulta vei Australian Emily Seebohm ajalla 2,05,68. Toiseksi tuli kotiyleisön riemuksi Unkarin Katinka Hosszu 2,05,85 ajalla ja USA:n Kathleen Baker oli 2,06,48 ajalla kolmas.

Naisten 800 metrin vapaauinnissa mestaruuden vei odotetusti Yhdysvaltojen Katie Ledecky, jolle tämä oli kisojen kolmas henkilökohtainen kultamitali. Ledeckyn voittoaika oli 8,12,68. Kiinan Li Bingjie tuli toiseksi 8,15,46 ajalla ja kolmannen sijan nappasi Yhdysvaltojen Leah Smith ajalla 8,17,22

Illan päätti sekajoukkueiden 4 x 100 metrin vapaauintiviesti, jossa tehtiin maailmanennätys. Voiton vei Yhdysvallat joukkueella Caeleb Dressel, Nathan Adrian, Mallory Comerford ja Simone Manuel ME-ajalla 3,19,60. Tämä oli avausosuudella uineen Dresselin illan kolmas kultamitali. Hopeaa sai Hollanti 3,21,81 ajalla ja pronssia nappasi Kanada ajalla 3,23,55.