Scroll Top

Dramaattinen naisten maantiepyöräily Van Der Breggenin voittoon

Olympia_2016_-_Rio.svg_-1200x1216

Riossa käytiin naisten maantiepyöräilyssä maantieajo. Mukana oli yksi suomalainen Lotta Lepistö, joka tippui kärkikuskien kyydistä n. 30 km ennen maalia ja tuli maaliin 50 sijan huonommalla puolella. Kisan aikana tehtiin irtiottoja tasaisin väliajoin. Kuten eilen miesten kisassa niin myös naisten kisa dramaattinen loppuun asti.

Kymmenen kilometriä ennen maalia kärjessä ollut Hollannin Annemiek Van Vleuten kaatui pahannäköisesti alamäessä. Hollantilaismedian mukaan Van Vleuten on tajuissaan, mutta shokissa. Vammoista ei ole sen tarkempaa tietoa.

Van Vleutenin kaatumisen takia kärkeen nousi USA:n Mara Abbott, jota jahtasi kolmikko Hollanin Anna van der Breggen, Ruotsin Emma Johansson ja Italian Elisa Longo Borghini. Näytti pitkään että Abbott kestäisi kärjessä loppuun asti, mutta vain 150 metriä ennen maalia kolmikkoa sai hänet kiinni ja ohittivat samalla ja Abbott jäi neljänneksi. Voiton ja olympiakullan vei hyvällä kirillään van der Breggen, hopea meni Johanssonille ja pronssia Borghini.

Embed from Getty Images

Maantiepyöräilyssä ohjelmassa on vielä aika-ajot, jotka käydään keskiviikkona.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.