Dahlmeier ja Fourcade takaa-ajojen voittoon – Mäkäräinen 22

Olympialaiset Peyochang Etelä-Korea 2018

Etelä-Korean Pyeongchangissa käytiin maanantaina talviolympialaisten kolmantena päivänä ampumahiihdossa takaa-ajokilpailut. Kuten on ollut ensimmäisinä päivinä niin tänäänkin oli haastavat tuuliolot, jonka takia tuli paljon ohilaukauksia.

Naisten kilpailun voiton vei Laura Dahlmeier, joka nappasi kultaa myös lauantaina pikakisasta. Saksalainen joutui kisassa kiertämään sakkoringin ainoastaan yhden kerran ja. Hopeaa sai Slovakian Anastasia Kuzmina päihitettyään loppukirissä Ranskan Anais Bescondin. Kuzmina jäi neljällä sakolla Dahlmeierista 29,4 sekuntia. Pronssia saanut Bescond jäi voittajasta 29,6 sekuntia.

Kaisa Mäkäräisen osalta kilpailu oli meni yhtä heikosti kuin lauantain pikakisa. Mäkäräisen mahdollisuudet parempiin sijoihin meni toisella ja kolmannella ampumapaikalla, joista molemmista tuli peräti kolme ohilaukausta. Mäkäräinen oli lopulta kisan 22:s.

Fourcade ykkönen miehissä, Seppälä suomalaisista paras

Miesten kilpailun voiton ja kultamitalin vei Martin Fourcade, jonka sunnuntain pikakilpailu meni heikosti jäätyään kahdeksanneksi. Ranskalainen ratkaisi voiton ensimmäisestä pystypaikasta, josta ampui nollat muiden jouduttua kiertämään sakkorinkiä. Toiseksi tuli yllätysnimi Ruotsin Sebastian Samuelsson nujerrettuaan maalisuoralla Saksan Benedikt Dollin. Samuelsson jäi Fourcadesta 12 sekuntia ja Doll 15,1 sekuntia. Kaikki mitalistit ampuivat kisassa yhden ohilaukauksen.

Kilpailun paras suomalainen oli Tero Seppälä ollen 25:s. Seppälälle joutui kiertämään sakkorinkiä peräti viisi kertaa. Muista suomalaisista Olli Hiidensalo oli 35:s ja Tuomas Grönman 55:s.