Ranska naisten viestin ja Fourcade takaa-ajon voittoon Holmenkollenissa

Norjan Holmenkollenilla kisattiin lauantaina ampumahiihdon maailmancupissa naisten viesti ja miesten takaa-ajo.

Kauden viimeisen naisten viestin voiton vei Ranska joukkueella Anais Chevalier, Celia Aymonier, Marie Dorin Habert ja Anais Bescond. Koko Ranskan nelikko onnistui ammunnoissa tasaisen hyvin. He tarvitsivat kaikkiaan vain kuusi varapatruunaa. Toiseksi tuli Saksa jääden 14,4 sekuntia voittajasta ja kolmannen sijan nappasi Italia jäätyään Ranskasta 33,2 sekuntia.

Suomi oli joukkueella Venla Lehtonen, Laura Toivanen, Mari Laukkanen ja Suvi Minkkinen kilpailun 12:s. Suomen nelikko käytti kisassa ainoastaan viisi varapatruunaa. Joukkueen ero voittajaan oli lähes neljä ja puoli minuuttia. Kaisa Mäkäräinen jätti kisan väliin ja keskittyi huomiseen takaa-ajoon.

Fourcade vei takaa-ajon, Hiidensalo pääsi pisteille

Miesten takaa-ajon voiton vei Martin Fourcade. Ranskalainen ratkaisi voiton viimeisellä ampumapaikalla, jossa hän ampui nollat kun taas Norjan Henrik L’Abee-Lund ampui kaksi sakkoa ja putosi lopulta viidenneksi. Fourcade pääsi tämän jälkeen hiihtämään viimeisen kierroksen rauhassa ja juhlimaan voittoa. Toiseksi tullut Italian Lukas Hofer jäi voittajasta 18,1 sekuntia ja kolmannen sijan napanneen Norjan Johannes Bö’n ero Fourcadeen oli 32,5 sekuntia.

Suomalaisista paras oli Olli Hiidensalo ollen 37:s. Hiidensalolle tuli kisassa kaksi sakkoa ja ero Fourcadeen oli kaksi minuuttia ja 47,5 sekuntia. Muista suomalaisista Tuomas Grönman oli 49:s ja Tero Seppälä 55:s.

Huomenna ohjelmassa on naisten takaa-ajo ja miesten viesti.