Suomi niukkaan voittoon Tshekkiä vastaan MM-kisoissa

Suomi kohtasi Latvian Riikassa pelattavissa salibandyn MM-kisoissa välierissä Tshekin. Suomi lähti otteluun suurena suosikkina ja lähes varmana voittajana kertoimien, katsojien ja ilmeisesti valmentaja Kettusen mielestä.

Ottelun alku oli todella tasaväkistä tunnustelua mutta lopulta ensimmäiseen erään saatiin vauhtia ja Suomi siirtyi komeilla maaleilla 2-0 johtoon.

Toisessa erässä odotettiin Suomen ylijuoksua mutta toisin kävi. Tshekki ei jäänyt laakereilleen makaamaan vaan vei toisen erän Suomen todella typerillä virheillä 1-2. Toiselle erätauolle lähdettiin Suomen vaivalloisessa 3-2 johdossa.

Kolmannessa erässä Suomi teki ”suomet” eli alkoi varmistelemaan johtoaan, joka on sinivalkoisille lajissa kuin lajissa myrkkyä. Lopulta Tshekki tuli tasoihin kaamean sähellyksen seurauksena ja ottelussa alettiin valmistautumaan jatkoaikaan.

Kun ottelua oli jäjellä seitsemän sekunttia, Suomen Salin teki mahdottoman ja tuuttasi pyöreän Tshekin uuniin. Karsealta jatkoajalta vältyttiin ja Suomi voitti ottelun 4-3.

Huomenna sinipaitoja vastaan marssii maailman kovin salibandyjoukkue Ruotsi. Tämän päiväisillä esityksillä Suomi ei kerkeä muuta tekemäänkään kuin kaivamaan lumipalloa luolastaan. Toivottavasti joukkue herää ja Kettunen luottaa muidenkin mielipiteisiin.