Braisaz ja Fourcade yhteislähtöjen voittoon kotiyleisön edessä – Mäkäräinen 14 ja Laukkanen 24

Ranskan Annecyssa kisattiin sunnuntaina ampumahiihdon maailmancupissa kauden ensimmäiset yhteislähdöt.

Naisten kilpailun voiton vei kotiyleisön riemuksi Justine Braisaz. Ranskalaiselle tuli kisassa yksi ohilaukaus. Braisaz ratkaisi voiton viimeisellä ampumapaikalla onnistuttaan ampumaan nollat, kun muut kärkiryhmästä joutuivat sakkoringille. Tämä oli Braisazin uran ensimmäinen osakilpailuvoitto maailmancupissa. Toiseksi tuli kisan suurin yllättäjä Valko-Venäjän Irina Kryuko jääden Braisazista 11,2 sekuntia. Kryuko oli ainoa, joka pystyi ampumaan nollat jokaiselta paikalta. Tämä oli Kryukon uran ensimmäinen palkintokorokesijoitus maailmancupissa. Kolmanneksi tuli Saksan Laura Dahlmeier jääden voittajasta 19,9 sekuntia.

Suomalaisten mahdollisuudet kärkisijoihin meni heikkoon ammuntaan. Kaisa Mäkäräiselle tuli kisassa kolme ohilaukausta ja Mari Laukkaselle neljä. Mäkäräinen oli kisan 14:s ja Laukkanen 24:s.

Myös miesten kilpailun voitto meni Ranskaan, kun kotiyleisöä huudatti Martin Fourcade. Ranskalainen ampui kaikki neljä paikkaa puhtaasti ja ehti viimeisen ampumapaikan viimeisen laukauksen jälkeen tuulettaa. Toiseksi tuli kahdella sakolla Norjan Johannes Bö. Norjalainen jäi Fourcadesta 3,9 sekuntia. Kolmanneksi tuli nolla-ammunnalla Saksan Erik Lesser, joka jäi voittajasta 6,2 sekuntia. Kilpailussa ei ollut mukana suomalaisia.

Kausi jatkuu tammikuun alussa Oberhofissa, Saksassa.