Scroll Top

Ole Einar Björndalen päättää upean uransa

Gamblers talvilajit

Ampumahiihtolegenda Ole Einar Björndalen päättää hienon uransa. Norjalainen ilmoitti siitä lehdistötilaisuudessaan tiistaina. Björndalen kertoi päätöksensä taustalla olevan sydänvaivansa, jotka alkoivat vajaa vuosi sitten.

44-vuotias Björndalen kilpaili maailmancupissa kaudesta 1992-1993 lähtien. Hän saavutti ennätykselliset 95 henkilökohtaista osakilpailuvoittoa ja 179 palkintosijaa. Maailmancupin kokonaiskisan norjalainen voitti kuusi kertaa.

Arvokisoissa Björndalenin saavutukset ovat vieläkin huimemmat. Olympialaisista tuli 13 mitalia, joista kahdeksan oli kultaisia ja MM-mitaleja tuli peräti 45, joista 20 oli kultaisia. Kaikkien aikojen talviolympiamitalilistalla hänen edellä on ainoastaan norjalainen maastohiihtäjä Marit Björgen, joka nousi kahdeksaan kultaan ja 15 mitaliin helmikuussa Pyeongchangissa.

Björndalenin upeasta urasta kertoo hyvin se, että hän nappasi ensimmäisen kahdeksasta olympiakullastaan 1998 Naganossa ja viimeisensä 16 vuotta myöhemmin Sotshissa ollessaan 40-vuotias. Sotshin kisat jäi Björndalenin viimeisiksi olympialaisiksi.

 

Ole Einar Björndalenin uran saavutukset

13 olympiamitalia (8 kultaa, 4 hopeaa, 1 pronssia)

45 MM-mitalia (20 kultaa, 14 hopeaa, 11 pronssia)

6 Maailmancupin kokonaiskilpailun voittoa

95 Maailmancupin osakilpailuvoittoa

–  Niistä yksi tuli maastohiihdossa ja muut ampumahiihdossa

 

 

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.