Rukalla hyvä suomalaispäivä hiihdossa – Iivo Niskanen voitti ja Krista Pärmäkoski toinen

Rukalla kisattiin hiihdon maailmancup kauden ensimmäiset normaalimatkan kilpailut. Naisilla 10 km ja miehillä 15 km perinteisellä hiihtotavalla väliaikalähdöllä.

Pärmäkoski toinen, vain Björgen niukasti parempi

Naisten kilpailussa voitosta käytiin tiukka taistelu norjalaisten Marit Björgenin ja Heidi Wengin ja Krista Pärmäkosken kesken. Voiton vei Björgen vain 4,6 sekunnin erolla Pärmäkoskeen ja 12,7 sekunnin erolla Wengiin. Hyvin hiihtäneen Pärmäkosken takana myös muut suomalaiset onnistuivat hyvin. Laura Mononen oli kuudes, Riitta-Liisa Roponen 11, Anne Kyllönen 15, Aino-Kaisa Saarinen 16 ja Kerttu Niskanen 18.

Iivo Niskanen hienoon voittoon

Miesten kilpailussa voiton vei kotiyleisön riemuksi Iivo Niskanen. Viimeksi Niskanen otti voiton maailmancupissa kaksi vuotta sitten juuri Rukalla. Niskanen oli koko kilpailun ajan kärkisijoilla ja teki ratkaisevan eron muihin hyvällä viimeisellä 5 km kierroksella. Norjalaiset menivät toinen ja kolmas sija. Toiseksi tuli Emil Iversen ja kolmanneksi Martin Johnsrud Sundby. Myös muiden suomalaisten osalta meni hyvin. Matti Heikkinen oli yhdeksäs, Sami Jauhojärvi 14, Perttu Hyvärinen 15, Lari Lehtonen 17 ja Ristomatti Hakola 25.