Scroll Top

Bandyliiga raportti – Veiterä pudotti Botnian ja WP-35 yllätti JPS:n

Bandyliigan logo bandy jääpalloliigan logo

Jääpallon Bandyliigassa pelattiin perjantaina toiset puolivälieräottelut. Suurin mestarisuosikki Porvoon Akilles jatkoi vakuuttavia otteitaan kaatamalla Porin Narukerän toistamiseen ja etenemällä näin ollen välieriin voitoin kaksi-nolla. Alkutahdit ottelulle löi kokenut Sami Laakkonen, joka latoi puoliaikaan mennessä kypärätempun ja Akilles meni tauolla selvässä neljä-yksi johdossa. Toinen jakso oli enemmän tai vähemmän pelailua ja Akilles korjasi ottelusta viisi-kolme voiton itselleen.

 Myös runkosarjan kakkonen Mikkelin Kampparit jatkaa vahvaa menoaan. Ottelu Oulun Luistinseuraa vastaan oli pitkään tasainen ja vähämaalinen, mutta Kampparit ratkaisi ottelun vahvalla toisen puoliajan pelillään. Ottelun hahmoja olivat Juho Liukkonen ja Kalle Lempinen, jotka tekivät joukkueensa kaikki maalit. Kampparit voitti OLS:n lukemin viisi-yksi ja eteni näin ollen välieriin voitoin kaksi-nolla.

Embed from Getty Images

Perjantain suurin yllätys nähtiin Varkaudessa, jossa kotijoukkue WP-35 lähti hakemaan avaus voittoa Jyväskylän Palloseuraa vastaan. Kotijoukkue aloitti kamppailun pirteästi ja se johtikin tauolla ottelua lukemin kolme-kaksi. Toisella puoliajalla JPS piristyi ja tuli ensiksi tasoihin, jonka jälkeen Nico Nevalainen vei JPS:n jo neljä-kolme johtoon. Kotijoukkue ei kuitenkaan lannistunut vaan tuli ottelussa tasoihin, kun kamppailua oli kolme minuuttia jäljellä maalintekijänä Lasse Karppinen. Ottelu meni näin ollen jatkoajalla, jossa ratkaisu nähtiin hyvin nopeasti. Kotijoukkue ratkaisi ottelun vain minuutin pelin jälkeen Aleksander Gavrilovin maalilla. Gavrilov oli muutenkin iskussa tehden ottelussa kolme maalia. Ottelupari on nyt tasan yks-yksi ja ratkaiseva puolivälierä ottelu pelataan sunnuntaina Jyväskylässä. Otteluparin voittaja kohtaa välierissä Porvoon Akilleksen.

Lappeenrannan Veiterä lähti hakemaan välierä paikkaa kotonaan Helsinkiläistä Botnia vastaan. Veiterä voitti avausottelun selvästi lukemin seitsemän-kolme, joten se lähti illan otteluuun suosikkina. Avaus puoliaika oli tarkkaa pelaamista eikä maaleja juurikaan nähty. Ainoan maalin teki Botnia, joten tauolla mientiin helsinkiläisten yks-nolla johdossa. Tauolta tuli sisuuntunut kotijoukkue. Ensiksi Tero Liimatainen tasoitti ottelun ja vain viisi minuuttia myöhemmin Tomi Hauska vei kotijoukkueen kaksi-yksi johtoon.  Botnia ei kuitenkaan luovuttanut vaan nousi ottelussa vielä tasoihin, kun peliä oli noin vartti jäljellä. Ottelu eteni jatkoajalla, jossa ratkaisu nähtiin varsin nopeasti.  Veiterän Valtteri Hauska pääsi laukomaan minkä Botnian maalivahti Juuso Tervonen vielä torjui, mutta paluu pallossa oli kokenut Tomi Hauska, joka siirsi pallon verkkoon ja näin ollen voitto ja välieräpaikka Veiterälle lukemin kolme-kaksi. Veiterä kohtaa välierissä rakkaan paikallisvastustaja Mikkelin Kampparit. Välierä sarja pyörähtää käyntiin ensi keskiviikkona.

Embed from Getty Images

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.