Liiga: Tapparan hopeaputkelle kultainen päätös

392px-Tapparan_logo.svg

Tampereen Tappara kukisti Helsingin HIFK:n kuudennessa finaalissa lukemin 2-1 ja nappasi mestaruuden voitoin 4-2. Voiton takuumiehinä toimivat Patrik Laine ja erinomaisesti maalilla pelannut Tomi Karhunen.

Mestaruus oli tänään ensimmäistä kertaa katkolla ja Tappara pääsi katkaisemaan sarjaa kotiyleisönsä edessä. Tappara tulikin otteluun todella nälkäisenä heti ensimmäisestä vaihdosta lähtien. Jukka Peltolalle siunaantuivat ensimmäiset huippupaikat vain alle minuutin pelaamisen jälkeen. Corey Elkins kuitenkin esti Peltolan aikeet ja ensimmäinen jäähy näähtiin vain 47 sekunnin pelin jälkeen. Tappara sai heti ylivoimansa mallikkaasti pyörimään ja Patrik Laine kilauttikin kertaalleen tolppaan ensimmäisen ylivoiman aikana.

Maalinteon aloitti kuitenkin vierasjoukkue HIFK. 0-1 lukemat taululle löi Juuso Puustinen, Joonas Raskin erinomaisesta tarjoilusta. Joskin Tappara puolustaja Nick Plastino oli tilanteessa pahemman kerran pihalla ja voikin ottaa avausmaalin osaksi vastuulleen.

Kotijoukkue onnistui ensimmäisen kerran ajassa 7:55 kun Kristian Kuusela tarjoili Patrik Laineelle jonka laukaus painui vastustamattomasti ohi Ville Husson. Tilannetta edelsi HIFK:n Arttu Luttisen huolimaton kiekon menetys hyökkäyspäässä.

Tapparan toisen maalin ja samalla ottelun voittomaaliksi jääneen osuman tehtaili Henrik Haapala, joka ohjasi Aleksi Elorinteen laukauksen näyttävästi maalin perukoille.

Toisessa erässä HIFK hallitsi pelivälinettä mutta Tapparan tiivis puolustuspelaaminen piti vierailijat poissa maalintekopaikoilta. HIFK:n hienoisesta hallinnasta huolimatta parhaat maalipaikat siunaantuivat kotijoukkueelle. Ville Husson muutama hyvä torjunta piti helsinkiläisten mestaruushaaveet kuitenkin vielä elossa.

Kolmanteen erään HIFK tuli hyvällä liikkeellä ja sai painopisteen kerta toisensa jälkeen Tapparan päätyyn. Vierailijat onnistuivatkin luomaan muutaman todella herkullisen maalipaikan, mutta Tomi Karhunen teki puolustuksen avustuksella helsinkiläisten tasoitusaikeet tyhjiksi kerta toisensa jälkeen.

Draamaa nähtiin aivan pelin viimeisille sekunneille asti. Vain viisi sekuntia ennen loppua Juhani Jasu otti jäähyn kiekon sulkemisesta ja HIFK pääsi hakemaan tasoitusta kuudella neljää vastaan. Tilanne näytti jo kuivuvan kasaan kun Elkins otti aloitusvoiton ja Yohan Auvitu suti ohi kiekosta. Kiekko kuitenkin pysyi alueella ja ajautui lopulta päädystä Teemu Ramstedtille, joka siirsi kiekon maaliin Tappara pelaajien jo juhliessa mestaruutta. Tilannetta tarkasteltiin videolta, mutta kiekko ei ikinä ylittänyt maalivivaa pelikellon sallimassa ajassa ja kotijoukkue selvisi säikähdyksellä.

Tapparan hopeaputki siis kirkastui vihdoin kullaksi. Joukkue osoitti sitkeytensä pitkin kautta ja uskoi omaan tekemiseensä. Monien pettymysten jälkeen Tappara ja sen kannattajat saivat kaudelle parhaan mahdollisen päätöksen.

Patrik Laine joka toimi yhtenä mestaruuden takuumiehistä nappasi Jari Kurri- palkinnon, eli pudotuspelien parhaan pelaajan palkinnon.