Riessle voittoon Trondheimissa – Hirvonen upeasti kolmas, Herola 12

Gamblers talvilajit

Norjan Trondheimissa kisattiin keskiviikkona yhdistetyn maailmancupissa henkilökohtainen kilpailu. Mäkiosuus käytiin HS 140 suurmäessä ja hiihto-osuus oli 10 kilometriä.

Kilpailun voiton vei Fabian Riessle. Saksalainen loppusuoralla voittotaistelua Norjan Jarl Magnus Riiberin ja Eero Hirvosen kanssa. Riessle päihitti kaksikon hurjalla lopullaan. Toiseksi tullut Riiber jäi voittajasta vain 1,2 sekuntia.

Hirvonen jälleen hyvän hiihdon lähdettyään ladulle sijalta 13. Tämä kolmossija on Hirvosen kauden neljäs palkintokorokesija henkilökohtaisissa kisoissa. Hirvonen hävisi sekä Riesslelle että Riiberille loppukirissä. Hänen eronsa voittajaan oli 1,8 sekuntia.

Ilkka Herola teki aivan huikeaa nousua hiihto-osuudella. Herola oli mäkiosuudella vasta 38:s, mutta teki kovaa nousua ladulla. Hän pääsi hiihtämään kahden kovan hiihtotykin Italian Alessandro Pittinin ja Saksan Johannes Rydzekin kanssa, joka auttoi nousussa hyville sijoille. Herolan ero Riessleen oli lopulta vain 34,5 sekuntia.

Muista suomalaisista Arttu Mäkiaho pääsi pisteille ollen 30:s ja Atte Korhonen 44:s.

Kausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna, jolloin kisataan Klingenthalissa, Saksassa.