Riessle voittoon Klingenthalissa – Hirvonen hienosti toinen, Herola viides

Yhdistetyn maailmancupin kauden toiseksi viimeinen kisaviikonloppu käydään Klingenthalissa, Saksassa. Lauantaina ohjelmassa oli henkilökohtainen kilpailu. Mäkiosuus käytiin HS 140 suurmäestä ja hiihto-osuus oli 10 kilometriä.

Kilpailun voiton vei Fabian Riessle. Saksalainen johti jo mäkiosuuden jälkeen ja pääsi lähtemään ladulle 20 sekunnin erolla seuraaviin. Riessle piti matkan aikana eron koko ajan 20-30 sekunnin välillä ja pääsi maalisuoralla juhlimaan voittoaan selkeällä erolla.

Eero Hirvonen oli parhaana suomalaisena ollen toinen ja pääsi jälleen palkintokorokkeelle. Hirvonen oli mäkiosuudella kolmas ja oli hiihto-osuuden alkupuoliskolla Japanin Akito Wataben kanssa. Takana tulleet saksalaiset Eric Frenzel ja Johannes Rydzek saivat heidät kiinni noin kolme kilometriä ennen maalia. Viimeisellä kierroksella Hirvonen teki ratkaisunsa lisättyään vauhtiaan puolitoista kilometriä ennen maalia ja siinä eivät muut pysyneet. Hirvonen tuli toisena maaliin jääden Riesslestä 12,2 sekuntia. Watabe tuli kolmanneksi jääden voittajasta 22,1 sekuntia.

Ilkka Herola täydensi loistavaa suomalaispäivää. Herola teki mäessä yhden kauden parhaimmista hypyistään, jonka myötä pääsi ladulle kymmenentenä. Herola teki hyvällä hiihdollaan tasaista nousua kohti kärkeä. Herola oli lopulta hienosti kilpailun viides jääden voittajasta 26,1 ja eroa palkintokorokesijaan jäi vain neljä sekuntia.

Muista suomalaisista Arttu Mäkiaho ja Leevi Mutru jäivät niukasti pistesijojen ulkopuolelle. Mäkiaho oli 31:s ja Mutru 32:s.

Huomenna ohjelmassa on viikonlopun toinen henkilökohtainen kilpailu.