KORIPALLO: Tuovin ja Murphyn Strasbourgille kirvelevä tappio

Lassi Tuovin ja Erik Murphyn SIG Strasbourg koki harmittavan 70-71 (39-36)-tappion Ranskan ProA-liigan kolmannessa finaalissa Elan Chalonille. Elan Chalonilla on mestaruus katkolla maanantaina.

Kahteen aiempaan finaaliin verrattuna ottelu oli kauttaaltaan tasaisempi eikä kumpikaan päässyt missään vaiheessa repäisemään isoa eroa. Strasbourg oli kotikentällään hienoisesti niskan päällä suurimman osan ottelusta ja näytti jo ratkaisseen ottelun päätösneljänneksen puolivälissä karaten jo 10 pisteen johtoon. Viimeinen vitonen oli Strasbourgille kuitenkin vaikea, kun se onnistui tekemään ainoastaan neljä pistettä ja lopulta Chalon nousi dramaattisesti voittoon viimeisessä hyökkäyksessä. Jeremy Nzeulie otti Frank Ntilikinan ohiheiton levypallon ja juoksi toiseen päähän upottaen ahdistetun sekä epätasapainoisen heiton sisään summerin soidessa ja näin Elan Chalon pääsi juhlimaan toista voittoa.

– Tällä kertaa meiltä voittoheitto raudoista ulos ja kaveri sai vastaavasti paljon vaikeamman sisään. Peli oli täysin meidän kontrollissa ja siksi maanantaihin lähdetään pienillä viilauksilla luottavaisin mielin, Tuovi pohti.

Joukkueet kohtaavat seuraavan kerran maanantaina Strasbourgissa. Chalon johtaa otteluvoiton 2-1 ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa. Murphy oli sivussa Strasbourgin kokoonpanosta loukkaantumisen vuoksi.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.